Proiect. Cum se acordă bursele în anul școlar 2023-2024

de | 26.08.2023 14:32 | Național, Administrație

Ministerul Educației a anunțat că a pus în consultare publică proiectul de ordin de ministru care aprobă Metodologia-cadru de acordare a burselor școlare începând din acest an școlar. Potrivit proiectului vor primi burse de merit primii 30% dintre elevii unei clase, în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale. Pot primi bursă de merit doar elevii promovați la toate disciplinele și care au obținut media 10 la purtare.

Această metodologie reglementează criteriile, condițiile și modalitățile de acordare a:

  • a) burselor de excelență olimpică I;
  • b) burselor de excelență olimpică II;
  • c) burselor de merit;
  • d) burselor sociale;
  • e) burselor tehnologice;
  • f) burselor pentru mame minore.

Cuantumul minim al bursei pentru mamele minore este 700 lei/lună

Potrivit proiectului pus în dezbatere publică dispare pragul mediei pentru acordarea burselor de merit la gimnaziu și liceu. Astfel, vor primi burse de merit primii 30% din elevii din fiecare clasă de gimnaziu şi liceu dintr-o unitate de învăţământ preuniversitar, inclusiv elevii din clasa a IX-a, în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale, cu condiția să nu fi acumulat mai mult de 20 de absențe nemotivate în anul școlar anterior. Pot primi bursă de merit doar elevii promovați la toate disciplinele și care au obținut media 10 la purtare, la finalul cursurilor din anul școlar anterior, în condițiile Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023. Bursa pentru mamele minore reprezintă o formă de sprijin a mamelor minore în vederea susținerii participării la educație, a prevenerii abandonului și nereușitei școlare. Cuantumul minim al bursei pentru mamele minore este 700 lei/lună.

Propunerile la proiect pot fi transmise până la data de 4 septembrie 2023.

Foto descriptiv. Foto Zf.ro.

Citiți de asemenea, pe anchetaonline.ro:

CJ Argeș: Stadiul lucrărilor la UPU Spitalul Județean de Urgență și Pediatrie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei