Proiect educaţional de Ziua Internaţională a Cititului Împreună la Şcoala Al. Davila Piteşti

de | 01.02.2023 15:05 | Știri, Cultură, Pitești

1 februarie 2023 este Ziua Internațională a Cititului Împreună, o zi care ne amintește de puterea cuvintelor și a poveștilor. Ziua Internațională a Cititului Împreună e una din zilele noastre preferate din an! Aflată la a șaptea ediție națională, ZICI este parte a unui eveniment internațional organizat de către organizația americană LitWorld din 2010 și Citim Împreună România.

Evenimentul este marcat anual de milioane de oameni care citesc împreună, din peste 100 de țări. Elevii şi dascălii lor de la Şcoala Gimnazială “Alexandru Davila” Piteşti au celebrat această zi printr-o nouă serie de activităţi educative menite să-i apropie pe cei mici de minunata lume a cărţilor.

Ziua cititului proiect educational

Proiect educaţional organizat în parteneriat cu CCD şi ISJ Argeş

Pe parcursul primei zile a lunii februarie, la Şcoala “Al. Davila” au participat la sesiuni de lectură şi ateliere de creaţie, în cadrul proiectului educaţional extracurricular “O carte, un glas, multe urechi!” Proiectul, iniţiat de către Şcoala Gimnazială “Alexandru Davila” în parteneriat cu Casa Corpului Didactic şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, vizează promovarea lecturii și sublinierea importanței cărților în rândul elevilor și preșcolarilor din școala noastră. Activitățile propuse au rolul de a-i antrena pe elevi în lecturarea unor cărți pe teme de interes relevante pentru ei, sub forma unui cerc de lectură și dezvoltarea abilităților artistice și dezvoltarea creativității.

Ziua cititului proiect educational_1

Copiii au fost încurajaţi să citească cu voce tare, atât în sălile de clasă, cât şi în biblioteca şcolii, după care au pus diverse întrebări referitoare la cele lecturate, au recitat poezii şi au răsfoit cărţile colegilor. Pentru participarea la activităţi, elevii au fost răsplătiţi cu diplome, cocarde şi semne de carte.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Şcoala “Al. Davila” Piteşti a marcat Ziua Internaţională a Nonviolenţei prin activităţi educative

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CCD Argeş | ISJ Arges | Școala Gimnazială „Alexandru Davila” Pitești