Proiect. Țigările electronice, interzise în spațiile publice închise

de | 25.06.2023 14:33 | Știri, Administrație, Lifestyle, Național

Utilizarea țigărilor electronice ar putea fi interzise în toate spațiile publice închise. În această săptămână mai mulți parlamentari propun, printr-un proiect legislativ pus în dezbatere publică la Senat, ca țigaretele electronice și nu numai să fie considerate similare produselor din tutun, iar inhalarea emisiilor eliberate de acestea să fie considerată fumat.

În aceste condiții, reglementările legale privind fumatul, inclusiv interzicerea acestuia în toate spațiile publice închise, se vor aplica și țigaretelor electronice, produselor din plante pentru fumat sau narghilelelor fără tutun. Astfel, potrivit celor de la avocatnet.ro, proiectul de lege de la Senat modifică definiția fumatului din Legea 349/2002. Totodată, potrivit proiectului, prin produs similar celor din tutun se va înţelege un produs sau sistem asemănător ca mod de utilizare şi scop cu produsele din tutun pentru fumat, cum ar fi dispozitivele destinate fumatului, dar fără a se limita la țigaretele electronice, produsele din plante pentru fumat ori narghileaua fără tutun. Totodată, se va interzice vânzarea către cei până în 18 ani, pe lângă produsele din tutun, și a celor similare, inclusiv a țigărilor electronice. Prin acest proiect se urmărește și interzicerea reclamei, promovării și a campaniilor de sponsorizare pentru toate produsele din tutun, inclusiv pentru țigările electronice. Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie să treacă de Parlament, să fie promulgat de președintele țării și ulterior publicat în Monitorul Oficial.

Foto descriptiv. Sursă foto: capital.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Consiliul Județean Argeș a încheiat parteneriate cu 25 de comune. Microbuze electrice pentru elevii din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole