Proiecte de peste 6.500.000 lei pentru elevii din comuna Bogați

de | 22.03.2024 13:58 | Rural

Pentru dezvoltarea sistemului educațional, administrația locală din comuna Bogați, coordonată de primarul Ion Gârleanu, implementează proiecte în valoare de peste 6.500.000 lei. Obiectivele de investiții se află în diverse stadii de dezvoltare și presupun eficientizarea energetică a instituțiilor de învățământ, dotarea cu mobilier și achiziționarea serviciului de catering pentru Programul Național „Masă sănătoasă”.

În data de 20 aprilie urmează să se dea startul lucrărilor pentru „Creșterea eficienței energetice în ”Școala Gimnazială Radu cel Mare Bogați” din comuna Bogați, județul Argeș”, proiect depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta 10,  cu o valoare de 1.855.349,87 lei, în care este inclusă și o stație de reîncărcare cu 2 puncte pentru mașini electrice. Lucrările ar fi trebuit să înceapă în această săptămână, pe 20 martie, însă la solicitarea părinților, administrația locală a fost de acord acestea să fie amânate pentru sfârșitul lunii viitoare, pe 20 aprilie. Obiectivul de investiții presupune montarea de panouri fotovoltaice, schimbare geamuri termopan, schimbare calorifere, instalații electrice și anvelopare.

scoala bogati 2 - Proiecte de peste 6.500.000 lei pentru elevii din comuna Bogați

Tot pentru îmbunătățirea condițiilor școlii din localitate a fost depus și aprobat prin PNRR-Componenta 15, proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale  a unităților de învățământ preuniversitar din comuna Bogați, județul Argeș”  cu o valoare de 1.451.665,77 lei. În prezent acesta este în stadiul de organizare a procedurilor de achiziții publice. De asemenea, elevii de la Școala Gimnazială „Radu cel Mare” vor beneficia de un pachet alimentar în valoare de 15 lei. Valoarea aprobată pentru obiectivul Achiziționare servicii de catering în cadrul Programului Național „Masa sănătoasă” este de 740.000 lei.

scoala bogati 3 - Proiecte de peste 6.500.000 lei pentru elevii din comuna Bogați

Proiecte pentru creșterea eficienței energetice vor fi depuse și pentru alte unități de învățământ din comuna Bogați. Pentru Școala Suseni va fi depus la Administrația Fondului de Mediu în perioada imediat următoare un proiect în valoare de 1.150.519,12 lei, iar pentru Școala Glâmbocelu va fi depus cadrul Programului Operațional Regional imediat de măsura se va deschide un proiect în valoare de 1.360.138,38 lei.

Citiți de asemenea pe anchetaonline.ro

Proiecte depuse de Primăria Bogați: gaze naturale, locuințe sociale și un parc fotovoltaic!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bogați | Ion Gârleanu

Ultimele articole