Proinstal Pipe extinde reţeaua de canalizare din Băbana

de | 23.02.2024 12:23 | Din ediția tipărită, Economic, Rural

În comuna Băbana, există în prezent un sistem de canalizare a apelor uzate menajere care deservește parțial satele Băbana, Cotmenița și Ciobănești. Administraţia locală are în derulare un nou proiect prin care intenţionează să extindă reţeaua de conducte, săptămâna trecută fiind finalizată procedura de atribuire a contractului ce are ca obiect construirea unui nou sistem de canalizare şi realizarea racordurilor pe nu mai puţin de zece străzi din comună.

Proinstal Pipe, firma omului de afaceri Ştefan Ciocănel, a semnat contractul pentru 5,4 milioane lei (fără TVA)

Proinstal Pipe, firma manageriată de omul de afaceri Ştefan Ciocănel, se va ocupa de realizarea lucrărilor în cadrul acestui proiect, în asociere cu Phoenix Group AG SRL, valoarea contractului încheiat recent cu Primăria Băbana fiind de 5.419.250 lei (fără TVA). Rețeaua de canalizare și racordurile se desfășoară pe 6,7 km de drumuri, de-a lungul următoarelor străzi: str. Băbana (DJ731B), str. Principală (DJ703E), str. Aleea Mamulea, str. Pleșești (DC174C), str. Luncii (DC174), str. Ghimineţe (DC168), str. Cotmenița (DC179), str. Aleea Veteranilor, str. Drumul Țiganului, str. Valea lui Păneață (DJ731B).

De asemenea, în cadrul proiectului vor fi construite şi patru staţii de pompare: una pe strada Cotmenița, cea de-a doua pe strada Pleșești, a treia se va amplasa pe strada Luncii și ultima pe strada Ghimineţe, toate fiind amplasate pe partea stângă a carosabilului. Pe rețeaua de canalizare existentă și proiectată se vor realiza 430 de racorduri de canalizare cu cămin de racord, care vor fi amplasate la limita proprietății, în domeniul public.

Proinstal Pipe este o companie care activează in domeniul instalaţiilor din 1999 şi care are un portofoliu impresionant de clienţi şi lucrări executate.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Metabet sau Bluart? Cine va moderniza teatrul de vară din Ştrand?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Băbana | Proinstal Pipe | Ştefan Ciocănel