anchetaonline.ro

Propunere la Curtea de Argeș: 1.500 lei pentru nou-născuți

de | 09.12.2022 17:19 | Știri, Curtea de Argeș, După subiect, Politic

Liberalii din Curtea de Argeș anunță că au propus acordarea unui stimulent financiar de 1.500 lei pentru nou-născuți, ca o măsură suplimentară de sprijin pentru familiile care aduc pe lume un copil.

Municipiul Curtea de Argeș are o populație din ce în ce mai îmbătrânită. Rata de îmbătrânire demografică este superioară mediei județului și regiunii. Populația după domiciliu este în scădere iar numărul de copii nou-născuți s-a diminuat considerabil în ultimii 10 ani (192 copii în anul 2021 vs. 276 copii în 2010). Aceste realități ar trebui să reprezinte semnale de alarmă pentru orice administrație locală care se vrea a fi una responsabilă, aceasta având obligația legală să adopte măsuri sociale și economice de ocrotire a familiei, au explicat cei de la PNL Argeș în comunicatul transmis. Multe autorități argeșene acordă deja sprijin financiar: Bascov – 1.000 lei; Mioveni – 1.000 lei; Babana – 1.000 lei; Bradu – 500 lei;Pitești (propunere proiect) – 2.500 lei.

“Urmând exemplul colegilor de la PNL Pitești, consilierii PNL Curtea de Argeș au propus în acest sens, acordarea unui stimulent financiar de 1.500 lei pentru nou-născuți, ca o măsură suplimentară de sprijin pentru familiile care aduc pe lume un copil. Este timpul ca și Curtea de Argeș să se ocupe de viitorul lui, până nu e prea târziu!”, a declarat președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu, potrivit sursei citate.

Sursă foto: PNL Curtea de Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

România NU intră în Schengen! Austria a votat împotrivă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş