Protest la Ministerul Transporturilor

de | 25.01.2023 14:08 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Economic, Lifestyle, Național

Sănătatea a ieșit în stradă. Nemulțumiți de lipsa de reacție din partea ministrului Transporturilor la cererile Uniunii Sindicatelor din Spitalele (USS) CFR de a discuta subiectul cedării spitalelor din subordine și impactul asupra celor peste 3.500 de angajați, astăzi cei de la USS CFR au ieșit în stradă.

”Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR, afiliată la Federația SANITAS, pichetează Ministerul Transporturilor și Infrastructurii!”, au postat cei de la SANITAS pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Federația Sanitar Romania

În urmă cu câteva zile, a fost publicat, pe pagina de Facebook a Federației Sanitas, un comunicat în care se preciza: ”Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR, afiliată la Federația SANITAS din România solicită public Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI) explicații cu privire la situația angajaților din instituțiile medicale pe care le are în subordine în prezent, în situația în care va pune în practică intenția de a renunța la coordonarea lor. În spațiul public au apărut informații conform cărora, în urma unei solicitări a Secretariatului General al Guvernului, 25 de instituții și autorități care au rețea sanitară proprie și-au anunțat intenția de a prelua unul sau mai multe spitale aflate în prezent în subordinea MTI. Cum domnul ministru Sorin Mihai Grindeanu a ignorat până în prezent cererile Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR de a discuta subiectul cedării spitalelor din subordine și impactul asupra celor peste 3.500 de angajați, suntem în situația de a cere public răspunsuri”.  Cei de la SANITAS au anunțat, totodată, că dacă nici după protestul de astăzi nu vor primi răspunsuri vor ”continua presiunile apelând la toate mijloacele de luptă sindicală pe care ni le pune la dispoziție legea”.

Sursă foto: Facebook Federația Sanitas România.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sănătatea amenință cu proteste. Iată revendicările SANITAS

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SANITAS

Ultimele articole