Rabla pentru Electrocasnice: Încep înscrierile pentru cea de-a treia etapă!

de | 07.07.2022 22:02 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Vineri, 8 iulie, începând cu ora 10:00, se dă startul înscrierilor pentru a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice. Astfel, românii se pot înscrie pentru selectarea voucherelor categoriei din fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele, potrivit AFM (Administrația Fondului pentru Mediu).

Pentru această etapă s-au alocat 15 milioane de lei. Selecția voucherelor va fi făcută între 8 iulie, ora 10:00 și 14 iulie, ora 23:59, ori până la epuizarea bugetului.

Sunt acordate vouchere pentru cumpărarea de echipamente electronice sau electrice de uz casnic: 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Schimbările programului Rabla pentru electrocasnice

Amintim că în acest an, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat două schimbări importante privind programul Rabla pentru electrocasnice. Una dintre acestea este ca voucherele emise să fiie transformate în cumpărătură în 7 zile, nu în 15 zile, așa cum era până acum.

Dorim eliminarea din gospodării a echipamentelor mari consumatoare de energie electrică. Prima sesiune începe pe 17 iunie. Lăsăm această perioadă de pregătire pentru a crea posibilitatea informării și documentării pentru beneficiari. Anul trecut am constatat un trend foarte ciudat – foartte mulți cetățeni s-au înscris în program, au solicitat vouchere, le-au primit, după care nu le-au valorificat, probabil din lipsa de informații, că nu s-au documentat”, declara ministrul Mediului înainte de a se da startul programului.

Cea de-a doua schimbare este că românii nu vor mai putea solicita în diverse sesiuni voucher pentru același tip de echipament. Astfel, dacă cineva va cere voucher pentru frigidere în prima etapă a programului, dar nu l-a valorificat, în cea de-a doua etapă nu va mai putea solicita voucher tot pentru frigidere.

Au fost persoane care, practic, ocupând un loc în prima etapă, nu au lăsat alți cetățeni să se înscrie în program: au solicitat voucher, nu l-au valorificat și au revenit și în a doua etapă pentru același lucru”, a transmis ministrul Mediului, Tanczos Barna.

O altă schimbare constă în eliminarea posibilității de achiziționare a televizoarelor. Potrivit ministrului Mediului, acest pas a fost făcut pentru a nu transforma acest program într-unul doar pentru TV-uri.

Reamintim că prima etapă a programului s-a desfășurat între 25 iunie- 1 iulie (buget 25 milioane lei), iar ce-a de-a doua între 1-7 iulie (buget 10 milioane de lei).

Foto Focuspress.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Aici te simți ca în Maldive! Stațiunea de vis din România, un loc de care puțini știu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole