Schimbări în traficul rutier din Pitești

de | 07.07.2022 21:15 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Pitești

Noi schimbări au fost anunțate, marți, privind traficul rutier din Pitești, în cadrul ședinței Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale.

Prin urmare, vor fi amplasate noi treceri de pietoni, limitatoare de viteză, tronsoane de piste pentru bicicliști, dar și un sens unic nou.

Vezi ce propuneri au fost avizate în cadrul ședinței:

– Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul străzii Câmpului, după intersecția cu Aleea Soarelui.

– Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul Aleii Stadionului.

– Insitituirea sensului unic de circulație pe strada Bradului, cartier Trivale pe tronsonul din fața blocurilor 33, 34, 35, pentru a da posibilitatea creării de noi locuri de parcare pe carosabil, iar trotuarul să râmână liber pentru pietoni.

– Amplasarea de limitatoare de viteză, pe carosabilul străzii Profesor Ion Agelescu, la numărul 34.

– În vederea încurajării folosirii bicicletelor, se dorește crearea a două tronsoane de piste destinate special acestui tip de vehicule, după cum urmează:

  • pe trotuarul Bdului Republicii, începând din zona stației de așteptare călători de la Gara Sud, traversează strada Tudor Vladimirescu, continuă pe trotuar, până la intersecția cu strada Banu Mărăcine, pe care o traversează, continuă pe troturul străzii C.A. Rosetti, traversează strada Târgul din Vale până în dreptul magazinului Optinova;
  • pe trotuarul străzii Tudor Vladimirescu, începând de la intersecția cu b-dul Republicii, continuă pe sub podul de cale ferată până la intersecția cu strada Sergent Pantazescu, de unde continuă pe carosabil până la intersecția cu Aleea Elie Radu.

– Instituirea sensului unic pe strada Bibescu Vodă, întrucât pe unele tronsoane, carosabilul este foarte îngust și nu permite circulația autovehiculelor din sensuri opuse.

– Montarea a două limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Trivale, unul după intersecția cu Aleea Poarta Eroilor și celălalt în zona locului de joacă pentru copii.

– Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul străzii Constantin Cantacuzino, cartier Trivale, după Biserica Adormirea Maicii Domnului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pitești: Pietoni sancționați, după ce au traversat strada neregulamentar

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Aleea Poarta Eroilor | Pitești | Trivale

Ultimele articole