Raed Arafat despre cauza exploziei de la Crevedia: „Probabil că a fost o ţigară”

de | 02.09.2023 16:40 | Național, Eveniment, Importante

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a declarat, la un post de televiziune faptul că în cazul tragediei de la Crevedia, a fost vorba în mod „clar „despre o eroare umană, cineva posibil să fi aruncat o țigară.

În urma exploziilor trei persoane au decedat şi peste 50 au fost rănite, dintre care 39 sunt pompieri.

Din ce am înţeles, cel puţin, a apărut o sursă de foc când ei transvazau ilegal între două maşini GPL-ul. Ce se înţelege este că probabil că a fost o ţigară. Eroarea, clar că e eroare umană.

 

Activitatea era ilegală, era extrem de periculoasă, era o activitate care nu avea voie să se facă în acest fel acolo şi dacă a mai şi fumat cineva sau a aruncat o ţigară undeva, că dacă nu era instruit şi nu ştie că GPL-ul, fără să-l vezi, poate să fie curs undeva, să existe concentrat undeva, atunci poate că cineva a aruncat o ţigară şi de acolo s-a răspândit focul”, a precizat Raed Arafat, potrivit News.ro.

Raed Arafat covid

Întrebat cine se face vinovat pentru această tragedie, Rad Arafat a spus că vinovaţi sunt cei care au cauzat, care nu au respectat legea.

Aici  nu s-au respectat legile, nu s-au respectat regulile. Eu nu arăt cu degetul vinovat, nevinovat, dar primul care răspunde este cel care nu a respectat legea. Cine nu a respectat legea, totdeauna are responsabilitatea faptică pentru că s-a declanşat un incendiu”, a mai adăugat Arafat.

În urma tragediei de la Crevedia, au fost deschise mai multe dosare penale.

Mai multe detalii legate de acest eveniment tragic, puteți citi AICI.

 

Foto: Antena3 CNN

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Simona Oprescu: Bani pentru familiile arșilor de la Crevedia!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Crevedia | Raed Arafat

Ultimele articole