Vești bune pentru șoferi! Ar putea fi introduse noi reguli pentru redobândirea permisului de conducere

de | 17.09.2022 22:34 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Noi modificări ar putea fi făcute la Codul Rutier, potrivit unui proiect legislativ. Astfel, suspendarea permisului de conducere ar putea fi redusă de la 6 luni la trei luni, în anumite cazuri.

Mai mult, potrivit proiectului legislativ, conducătorii auto ar putea să obțină o reducere a perioadei de suspendare a permisului auto, dacă vor trece un test de cunoaștere a regulilor de circulație, iar condiția este să nu fie începător.

Astfel, cei care au carnetul suspendat pentru 30 de zile, ar putea să beneficieze de această reducere, iar permisul să le fie suspendat doar pentru 10 zile.

Totodată, șoferii care au depășit limita de viteză cu 70 km/h, ar putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare.

De asemenea, conform proiectului de lege, deplasarea succesivă de pe o bandă pe alta, alternând din stânga în dreapta, pentru a depăși un șir de vehicule care circulă în aceeași direcție de mers, nu ar mai fi încadrată ca o faptă ce intră în categoria comportamentului agresiv.

O altă reglementare ar putea fi făcută în privința legii care stabilește ca geamurile mașinii să fie menținute curate, fiind introdusă mențiunea ca aici să fie incluse doar parbrizul și geamurile laterale din față, nu și geamurile din spate sau luneta, așa cum prevede acum Codul Rutier.

Proiectul de lege trebuie adoptat de Camera Deputaților, iar apoi promulgat și publicat în Monitorul Oficial pentru a fi aplicate măsurile menționate anterior.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Șeful Poliției Mioveni, despre noul adjunct: „No, s-a deșteptat și prostu’ nostru!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole