Renault va reduce costul mașinilor electrice

de | 21.02.2024 13:20 | Din ediția tipărită, Lifestyle, Național

În fața concurenței din partea producătorilor auto chinezi, marile companii producătoare de vehicule americane și europene sunt în plin proces de reducere a costurilor pentru vehiculele electrice.

Costul ridicat al vehiculelor electrice reprezintă o barieră semnificativă în calea adoptării lor pe scară largă, în special pentru mașinile cu emisii zero.

Renault a promis o scădere ușoară a prețurilor.

Reducerea prețurilor va fi mai ușoară pentru mașinile mai mici, deoarece producătorii auto pot diminua dimensiunea pachetului de baterii – care, în mod obișnuit, reprezintă aproximativ 40% din costul unui vehicul electric.

Prețurile vor rămâne totuși mai ridicate, pentru vehiculele echipate cu baterii de capacitate mai mare. Thierry Pieton, directorul financiar al Renault, a afirmat că modelul electric Scenic, care urmează să fie lansat anul acesta, va avea un preț de pornire puțin sub 40.000 de euro.

 

Foto descriptiv

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mașinile scumpe- excluse din programul Rabla în 2024

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole