Reținut pentru trafic de influență! Promitea intervenții la trei instituții din Argeș

de | 27.05.2022 13:19 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Trei percheziții domiciliare au fost efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de influență și cumpărare de influență.

În urma acestora, un bărbat de 30 de ani a fost reținut pentru 24 de ore.

Potrivit cercetărilor, în perioada decembrie 2021 – februarie 2022, omul a păcălit mai multe persoane, spunându-le că ar avea influență asupra funcționarilor din cadrul a trei instituții din Argeș.

Astfel, el ar fi pretins, diverse sume de bani, „promițând că îi va determina pe funcționarii din cadrul acestor insituții să îndeplinească sau să urgenteze îndeplinirea unui act de intră în atribuțiile de serviciu.”

Au fost organizate percheziții de amplare, iar oamenii legii au ridicat mai multe înscrisuri și documente cu valoare probatorie, trei laptopuri, un telefon mobil și o pușcă cu aer comprimat.

20 de persoane au fost conduse la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

După administrarea probatoriului, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului de 39 de ani.

În cursul zilei de 26 mai, acesta a fost prezentat Tribunalului Argeș, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Incendiu la Pensiunea Cristal! 3 case cuprinse de flăcări, doi oameni asistați de medici

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Tribunalul Argeș