Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia!

de | 08.04.2024 09:14 | Național, Lifestyle

Vești proaste pentru cei care vor să călătorească în această perioadă în Grecia.

Peste 70 de focare de incendii de vegetație s-au înregistrat sâmbătă, 6 aprilie 2024, în mai puțin de 12 ore în Grecia. Din fericire, nu au existat victime.

Acestea au fost stinse, neexistând victime datorită intervenției prompte a pompierilor și a evacuării preventive a unor sate din Insula Creta.”, transmite MAE

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că alerta de incendii forestiere a fost ridicată duminică la „nivelul 4,  risc foarte mare de incendiu” în unele regiuni.

Decizia a fost luată în urma consultării cu experţi în meteorologie, care au analizat prognoza meteo pentru următoarele zile.

Potrivit MAE, astăzi, 08 aprilie și mâine, 9 aprilie, sunt așteptate intensificări semnificative ale vântului în diferite zone ale Republicii Elene (Egeea de Nord, Attica, de care aparţine capitala Atena, Evia, Insula Creta şi sudul Peninsulei Peloponez).

Echipe mixte de pompieri și reprezentanți ai forțelor armate sunt în alertă în aceste zone și pregătite de intervenție, inclusiv prin blocarea drumurilor, în cazul în care vor izbucni incendii.”, adaugă MAE

MAE le transmite românilor că pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088). De asemenea, cei care se confruntă cu o situație dificilă au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena (+306978996222) și al Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea paginilor de Internet

Foto descriptiv Rador

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident provocat de un bărbat de 70 de ani! S-a urcat băut la volan și a intrat cu mașina într-un taxi

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Grecia | MAE

Ultimele articole