România se topește! Cod portocaliu și cod galben de CANICULĂ

de | 29.06.2022 17:04 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Două avertizări meteo au fost emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vizând un cod galben și un cod portocaliu de vreme caniculară.

Toată țara se află sub această avertizare, valul de căldură și disconfortul termic fiind valabile până vineri.

Nouă judeţe din vestul, nordul – vestul şi centrul ţării se vor afla sub Cod portocaliu de caniculă, iar restul regiunilor se află sub cod galben, în același interval.

Sub cod portocaliu se află următoarele județe: Timiş, Arad, Bihor, Cluj, Sălaj, Mureş, Bistriţa – Năsăud, Maramureş şi Satu Mare.

În zilele de miercuri (29 iunie), joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37…38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat”, transmite ANM.

harta canicula - România se topește! Cod portocaliu și cod galben de CANICULĂ

Foto Meteo România

Și în restul țării, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, adaugă ANM.

Foto G4media.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

De ce este periculoasă căldura pentru cardiaci? Ce măsuri trebuie luate?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie

Ultimele articole