S-a confirmat al șaselea caz de Variola Maimuței în România!

de | 23.06.2022 20:45 | Știri, Eveniment, Național

Astăzi a fost confirmat un nou caz de variola maimuţei, în țara noastră. Autoritățile anunță că este vorba deja despre al șaselea caz. Pacientul este un bărbat de 40 de ani.

După prezentarea acestuia la o clinică medicală din București, investigațiile de laborator au confirmat în decursul zilei de joi că este infectat cu variola maimuței. Pacientul se află la acest moment în izolare.

Totodată, o ancheta epidemiologică se va efectua pentru stabilirea persoanelor cu care bărbatul a avut contact direct.

Medicul Primar de Boli Infecțioase din București, Adrian Marinescu, explică cum persoanele care s-au născut înainte de anul 1979 au un risc mai mic de a fi infectați. El esunt vaccinate împotriva variolei.

„Vaccinul pentru variola umană asigură, din fericire, o eficacitate de 80 – 85 la sută din datele pe care le avem. Ceea ce înseamnă că persoanele născute după 1979, când nu a mai fost obligatorie vaccinarea, au un risc mare de a infecta. Și altceva ce este foarte important: prin vaccinare se asigură o imunitate durabilă de zeci de ani”, a spune într-un interviu, Adrian Marinescu, pentru Europa Liberă.

„Sunt două variante de virus atunci când vorbim de variola maimuței.

Este varianta din Africa de Vest care mai blândă ca formă și înseamnă o mortalitate mult sub 1%. Sunt cazurile pe care le avem acum în afara Africii.

Și a doua variantă e cea din Congo, adică Africa Centrală, unde într-adevăr vorbim de o mortalitate mai mare, de 10 la sută. Din fericire, nu avem astfel de cazuri în afara Africii”, a mai precizat acesta.

Sursa Foto hotnews.ro

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Europa

Ultimele articole