Salarii mai mari pentru mii de bugetari

de | 20.03.2023 17:45 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Salarii mai mari pentru mii de bugetari

Veste bună pentru mii de bugetari din România! Aceștia vor primi măriri salariale consistente.

Este vorba despre angajații Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură. Potrivit unui proiect depus, luni, în Parlament, salariații APIA vor primi bani la nivelul personalului din aparatul central.

Totodată, personalul contractual și funcționarii publici, atât din APIA cât și din subordonate, vor primi spor pentru condiții de muncă periculoase sau vătămătoare.

Proiectul este pe ordinea de zi a ședinței de la Camera Deputaților, trecând deja de Senat.

Mai mulți bani pentru voucherele de vacanță în 2023

Totodată, angajații din sistemul bugetar au avut parte de o creștere salarială de 10%, din 2023, dar și de o valoare mai mare a voucherelor de vacanță.

Având în vedere că valoarea acestora este în raport cu salariul minim pe economie, din acest an, bugetarii primesc mai mulți bani și pentru vacanțe. În 2022, aceste vouchere au fost în valoare de 2.550 de lei, dar din 2023 vor ajunge la 3.000 de lei brut, sumă la care se va aplica un impozit de 10%.

Valoarea acestora se raportează la perioada lucrată. În cazul în care o persoană a lucrat 6 luni, va primi tichete în valoare de 1.500 de lei, iar dacă a lucrat 3 luni, în valoare de 750 de lei. Amintim că începând din 2022, tichetele de vacanță sunt disponibile numai pe suport magnetic.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeș: Erou în timpul liber! Își ducea fiica la examen, dar a tras pe dreapta și a acordat primul ajutor victimei unui accident

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: