Proiect: Sălile de jocuri ar putea fi interzise în localități

de | 13.04.2023 15:45 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Proiect: Sălile de jocuri ar putea fi interzise în localități

Un proiect de lege inițiat de liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, prevede ca sălile de jocuri de noroc să fie interzise în interiorul localităților.

Măsura ar putea fi introdusă după ce fenomenul a început să stârnească îngrjijorare, prin prisma faptului că din ce în ce mai mulți tineri devin dependenți de jocurile de noroc.

Conform inițiatorului de lege, „sute de mii de oameni suferă de pe urma acestui flagel, mai ales că spațiile în care se poate juca se află la tot pasul”.

Modelul amplasării sălilor de jocuri de noroc în afara localităților a fost aplicat și în alte state, în care s-a înregistrat o scădere a împătimiților de păcănele, potrivit studiilor.

Un proiect de lege asemănător a fost inițiat, în luna martie, și de către deputatul USR, Tudor Pop. Inițiativa acestuia prevede ca sălile de jocuri să nu mai funcționeze în localitățile cu mai puțin de 5.000 de locuitori. Mai mult, acestea ar putea să dispară de la parterul blocurilor, conform aceluiași proiect legislativ.

Deputatul USR susține că statul i-a lăsat pe cei mai vulnerabili dintre români „în mâinile lacome ale operatorilor de jocuri de noroc.”

Avem operatori economici care fac profituri de miliarde de lei, care s-au extins până și în cele mai uitate sate din țară și care au deschis săli de jocuri în lanț, la fiecare parter de bloc, în mediul urban.

Trebuie să facem sălile de jocuri de noroc mai puțin accesibile, trebuie să le scoatem din zonele rurale, de la parterul blocurilor, din mentalul colectiv.

Avem nevoie de un proiect legislativ care să limiteze accesul la sălile de jocuri de noroc, urgent. Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta”, declară deputatul USR Tudor Pop”, potrivit Antena 3.

Există state unde jocurile de noroc sunt complet interzise, de exemplu în Cehia. Și în Spania sunt interzise în locurile considerate vulnerabile, iar în Germania, distanța dintre astfel de săli trebuie să fie mai mare de 500 de metri.

Foto descriptiv Sălăjeanul

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Șeful Poliției Autostrăzi – prins de subalterni cu 160 km/oră la Bascov

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole