De sâmbătă. La Muzeul Goleşti încep evenimentele dedicate Zilei Culturii Naţionale

de | 12.01.2024 16:03 | Județean, Lifestyle

Muzeul Golești anunță că evenimentele dedicate Zilei Culturii Naționale încep de sâmbătă, 13 ianuarie, când, de la orele 10:00, este programată șezătoarea ”Argeș – Muscel”.

Tot sâmbătă are loc și evenimentul de evocare a personalității Anei Davila (1834 -1874) – promotoare a culturii românești și a costumului popular tradițional. Urmează, luni, 15 ianuarie, de la orele 11:00 când este programat vernisajul expoziției internaționale cu tematică etnopgrafică pentru copii ”Animalele din curtea bunicilor” – în bolnița marelui ban Radu Golescu. Urmează Simpozionul dedicate academicianului George Bengescu, descendent din neamul Goleștilor – în sala Istoria.

Sursă foto: Facebook Muzeul Golesti.

”Orice creaţie culturală este un dar pentru viitor, singura cale care ne diferenţiază şi care ne oferă unicitate. Cultura este o formă de cunoaştere şi o formă de a iubit lumea şi a spera. Nicio altă dată nu ar fi fost mai potrivită pentru a marca Ziua Culturii Naţionale, decât cea în care s-a născut Mihai Eminescu,”unul dintre exemplarele cele mai splendide pe care le-a produs umanitatea „( Garabet Ibrăileanu). La Muzeul Goleşti încep sâmbătă, 13 ianuarie 2024, evenimentele dedicate Zilei Culturii Naţionale”, transmit reprezentanții instituției pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Muzeul Golesti.

Citiți, de aseemnea, pe anchetaonline.ro:

Echipamente noi pentru IGSU

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Golești

Ultimele articole