Șampoane retrase de pe piață! Pot cauza apariția cancerului

de | 19.11.2022 08:30 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Au fost restrase mai multe șampoane de pe piață, după ce au fost descoperite substanțe cancerigene. Vorbim de 19 tipuri de șampon uscat în care a fost găsit benzen, iar Unilever United States a hotărât retragerea acestora de pe piață.

Benzenul este un amestec introdus frecvent chiar și în produse de curățenie ori cosmetice.

Conform unui comunicat al Administrației pentru Alimente şi Medicamente, printre mărcile vizate se numără Dove, Suave şi TRESemmé.

Pe baza unei evaluări independente a pericolelor pentru sănătate, expunerea zilnică la benzen din produsele rechemate la nivelurile detectate în testare nu ar fi de așteptat să provoace consecințe negative asupra sănătății. Unilever a colaborat cu furnizorii săi de produse pentru a rezolva această problemă”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții companiei.

Totuși, Unilever a adăugat expunerea la benzenul din produsele de șampon uscat „nu ar fi de aşteptat să provoace consecinţe negative asupra sănătăţii”.

Produsele retrase de pe piață sunt următoarele:

Șampon Dove Volum și plenitudine
Șampon Dove cu Nucă de cocos
Șampon uscat Dove Fresh and Floral
Șampon Dove Ultra Clean
Șampon Dove Invisible
Șampon Dove Detox and Purify
Șampon Dove Go Active
Nexxus Șampon Refreshing Mist
Șampon Nexxus Inergy Foam
Șampon Suave Professionals
Șampon Tresemmé
Șampon Tresemmé Hair Refresher
Șampon Tresemmé Pro
Șampon Bed Head Oh Bee Hive
Șampon Bed Head Dirty Secret
Șampon Bed Head Rockaholic Dirty Secret

În cazul expunerii pe termen lung la niveluri mari de benzen, se poate ajunge la efecte negative asupra sângelui, prin scăderea globulelor roșii ori anemie, iar ulterior poate provoca candere legate de sânge, precum leucemia.

Foto Peroz.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

HAIDEȚI SĂ ÎL AJUTĂM PE CĂTĂLIN! Are nevoie URGENTĂ de sânge!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole