Scandal la FC Argeș după ce a lucrat cu antrenori fără licență!

de | 16.01.2023 17:57 | Știri, Eveniment, Județean

După ce i-a lăsat să profeseze, Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a luat antrenorilor licențele la control. Andrei Prepeliță, recent plecat de la FC Argeș, a fost amendat cu 6.800 de lei și suspendat de către comisie, pentru că a avut atribuțiile unui antrenor principal, deși nu deține Licența Pro.

Prepeliță a fost pus într-o mare dificultate, pentru că tocmai se afla în negocieri cu alte echipe care acum se tem să-și asume riscurile pe care și le-a asumat conducerea FC Argeș.

„În ultima perioadă, am fost cu trei-patru echipe în negocieri. Din păcate, pe final, această decizie cu cele patru etape de suspendare m-a dat puțin înapoi. Acum, mai mult mă concentrez pe relația mea cu avocații, să vedem cum reușim să contracarăm această decizie a Comisiei de Disciplină. M-am aflat în discuții avansate, dar nu știu ce club și-ar asuma responsabilitatea să pună un antrenor care este suspendat patru etape. Mai exista o singură variantă, să mă reactivez ca jucător, să pot să stau pe bancă”, a declarat Andrei Prepeliță pentru AS.ro.

Andrei Prepelita - Scandal la FC Argeș după ce a lucrat cu antrenori fără licență!

Și FC Argeș a primit o amendă substanțială, în valoare de 25.000 de lei, pentru că a lucrat cu un antrenor fără licență.

În cadrul aceleiași ședințe, Comisia a decis și sancționarea lui Marius Croitoru, din același motiv. Tehnicianul a fost suspendat patru etape și a primit două amenzi, una de 6.800 de lei și alta de 10.000 de lei. Croitoru a dobândit în Moldova inclusiv licența A, suficientă pentru un secund. FC Argeș l-a și angajat în funcția aceasta, iar contractul lui a fost înregistrat la Școala de Antrenori.

 „Marius a luat licențele în Moldova, dar carnetul de antrenor obținut acolo nu i-a fost echivalat în România. Cu ocazia aceasta ne-am lămurit că nu e recunoscută la București calificarea căpătată la Chișinău, ceva ce noi doar bănuiam. El s-a înscris aici la cursul pentru carnetul de antrenor.”, a declarat Lucian Burchel, directorul școlii din Federație.

Lucian Burchel - Scandal la FC Argeș după ce a lucrat cu antrenori fără licență!

Burchel spune că FC Argeș i-a întocmit un contract ilegal lui Croitoru: „Marius are un contract de activitate sportivă, o formă de angajare permisă pentru antrenori, doar că el nu este încă antrenor. Am vorbit cu el, nu e vinovat pentru situație, vina aparține clubului. Departamentul de resurse umane de la Pitești trebuia să solicite la dosar și carnetul de antrenor atunci când i-a întocmit contractul. Le-am cerut celor de la FC Argeș documentele în baza cărora l-au angajat pe Croitoru ca antrenor. Nu mi-au trimis nimic până acum”.

Pe de altă parte, Daniel Stanciu, managerul FC Argeș, susține că toată vina aparține Școlii de Antrenori:

„Noi am semnat contractul cu Croitoru, am mers la Școala de Antrenori și l-am înregistrat. Federația i-a dat lui Marius un «badge» (n.r. – ecuson) de purtat în timpul meciurilor, o legitimație pe care scria clar «Antrenor secund». Conform regulamentului, au voie să dea indicații în timpul meciurilor directorul tehnic, antrenorul principal și antrenorul secund. FRF l-a legitimat pe Croitoru ca secund, apoi tot FRF a venit și l-a suspendat patru etape fiindcă a transmis indicații!”.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Prepeliță | FC Arges | FRF | Marius Croitoru