Nu scăpăm de vremea rea! Alerta de instabilitate atmosferică- prelungită

de | 26.04.2023 10:27 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Nu scăpăm de vremea rea! Alerta de instabilitate atmosferică- prelungită

Vești proaste de la meteorologi! Vremea rea pare că vrea să strice planurile făcute de români pentru minivacanța de 1 mai.

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit informarea meteo de instabilitate atmosferică, până astăzi la ora 22:00.

Conform specialiștilor, fenomenele vizate sunt următoarele: ploi moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului.

Vor fi vizate toate zonele țării, informarea meteorologică fiind valabilă în intervalul 26 aprilie, ora 10:00- 26 aprilie, ora 22:00.

În acest interval va ploua în Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei și la munte. În a doua parte a zilei, ploile se vor extinde în Muntenia și Dobrogea, unde vor fi și descărcări electrice, dar și condiții de grindină.

Cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat peste 30 l/mp.”, transmite ANM.

Vântul va bate cu putere în majoritatea regiunilor, cu viteze de 45/55 km/h.

În zona montană, îndeosebi în Carpații Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1600 m, rafalele vor depăși 70…90 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”, adaugă meteorologii ANM.

Foto descriptiv

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Unde găsim cel mai curat aer din Romania? Paradox- nici la munte, nici la mare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM

Ultimele articole