Unde găsim cel mai curat aer din Romania? Paradox- nici la munte, nici la mare

de | 26.04.2023 09:40 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Unde găsim cel mai curat aer din Romania? Paradox- nici la munte, nici la mare

De multe ori ne dorim să respirăm aer proaspăt, curat, dincolo de blocurile de beton și țevile de eșapament.

Calitatea aerului este extrem de importantă pentru asigurarea sănătății, iar în acest context, în funcție de cât de curat este aerul, încercăm să găsim zone în care să ne petrecem vacanțele sau în care să locuim.

Zonele montane sau litoralul, dar și satele îndepărtate, izolate sunt cele care ne vin în minte, prima dată, dacă stăm să ne gândim la zonele cu cel mai curat aer.

Contrar celor spuse mai sus, potrivit unei statistici realizate de Agenția Europeană a Mediului, în orașul Galați putem găsi cel mai curat aer din România.

În clasament, el se află pe locul 21. De asemenea, au mai fost făcute calcule privind poluarea aerului și în Oradea, care se află pe locul 146, dar și în Sibiu, care deține locul 157.

Pe lista clasamentului mai apar orașele Constanța, pe locul 232, Bacău, pe locul 261, Botoșani, pe locul 273, Buzău, pe locul, 274, Timișoara, pe locul 281, Brașov, pe locul 289, Cluj-Napoca, pe locul 291, Suceava, pe locul 296, Satu Mare, pe locul 301, Arad, pe locul 308, Baia Mare, pe locul 313, Ploiești, pe locul 327, Piatra Neamț, pe locul 329, Tg.Mureș, pe locul 330 și Iași, pe locul 340 potrivit observatornews.ro

Capitala României este codașă, pe locul 302, având un indice de poluare de 15,7.

Dacă orașul Galați este cel care deține cel mai curat aer din România, Iașiul are cel mai poluat aer, aflându-se pe locul 340 în clasament.

foto descriptiv directbooking.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție la căpușe! Ce sfaturi ne dau specialiștii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Galați