OMS: Risc biologic uriaș! Combatanții din Sudan au ocupat un laborator cu virusuri de holeră

de | 26.04.2023 09:19 | Știri, După subiect, Eveniment

OMS: Risc biologic uriaș! Combatanții din Sudan au ocupat un laborator cu virusuri de holeră

Alertă transmisă, marți, de Organizația Mondială a Sănătății, după ce combatanții din Sudan au ocupat un laborator medical în care se află mostre de virusuri de holeră, pojar și poliomielită.

Conform reprezentantului OMS din Sudan, Nima Saeed Abid, această situație reprezintă un risc biologic uriaș. De asemenea, se pare că personalul medical nu mai are acces în laborator, fiind dat afară. Prin urmare, nu există nicio persoană care să supravegheze mostrele respective, cel puțin pentru moment.

Există un risc biologic uriaș asociat cu ocuparea laboratorului de sănătate publică din Khartoum de către una dintre părțile combatante

Este extrem de periculos pentru că avem specimene de poliomielită în laborator, avem specimene de pojar, avem specimene de holeră în laborator”, a transmis reprezentantul OMS.

Totodată, directorul laboratorului a transmis faptul că există posibilitatea ca rezerva de sânge să fie compromisă din cauza penelor de curent.

Oficialii nu au precizat dacă laboratorul din capitala țării a fost ocupat de armată ori de trupele paramilitare RFS.

Amintim că a fost instituit un armistițiu de 72 de ore, în Sudan. În acest fel, civilii și cetățenii străini se pot evacua ori se pot adăposti.

Foto Reuters

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cadru MApN- infarct la 35 de ani! Soția îi murise, iar doi copii au rămas singuri!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: OMS

Ultimele articole