Schimbare la Sala Sporturilor Trivale! Va purta numele lui George Ziguli

de | 28.04.2022 18:22 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Pitești

Schimbare la Sala Sporturilor Trivale, din municipiul Pitești! Aceasta va avea o altă denumirea, potrivit Direcției Județene pentru Sport și Tineret Argeș. Sala Sporturilor va primi numele regretatului antrenor de baschet, George Ziguli, cel care a reușit cea mai mare performanță în baschetul piteștean.

Antrenorul a murit în anul 2014, iar de atunci, au fost făcute mai multe demersuri la Ministerul Tineretului și Sportului pentru ca sala de sport să fie redenumită după numele acestuia. Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu, a fost printre cei care la vremea respectivă a făcut demersuri, din calitatea de director executiv adjunct la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş, funcție pe care o deținea în perioada respectivă.

278571730 413445667447974 7540948043238343172 n - Schimbare la Sala Sporturilor Trivale! Va purta numele lui George Ziguli

În octombrie 2014, după trecerea la cele veșnice a lui Georgel Ziguli, în calitatea pe care o aveam atunci, de director executiv adjunct la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş, am fost primul care am făcut demersuri la Ministerul Tineretului și Sportului pentru a redenumi actuala sală de sport polivalentă din Pitești după numele marelui antrenor al echipei de baschet. Am considerat că era un mod logic de a-i cinsti memoria și de a ne aduce recunoștința celui datorită căruia echipa de baschet ajunsese campioană națională și care a crescut generații întregi de baschetbaliști de succes.

Din motive birocratice, acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Am primit cu bucurie vestea că ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat ordinele de redenumire a unui nou lot de structuri sportive, în cadrul unui program prin care marii campioni români primesc recunoaștere și oferă motivație celor care vor să le calce pe urme. Printre sălile care își vor schimba denumirea este și Sala Sporturilor Trivale din Pitești, care va purta numele antrenorului care a reuşit cea mai mare performanţă din istoria baschetului piteştean, regretatul Georgel Ziguli”, a transmis Adrian Bughiu.

George Ziguli a fost jucător, antrenor și director de club în lumea bachetului. De asemenea, prin talentul și abilitățile sale a reușit că obțină titlul de campion al României la baschet masculin în anul 2000. La 7 ani diferență, în 2007, a câștigat locul 2 la conducerea aceleași echipe. Mai mult, acesta deținea o Cupă și o Supercupă a României. În anul 2004 a fost decorat cu Medalia „Meritul Sportiv” clasa I.

Vrei să fii primarul Piteștiului pentru o zi? Depune-ți candidatura!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: George Ziguli | Pitești | Sala Sporturilor | Trivale

Ultimele articole