Schimbări în traficul rutier din Pitești! Noi sensuri unice, noi semafoare și indicatoare

de | 28.05.2022 21:50 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Pitești

În cadrul ședinței Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale, care a avut loc, în această săptămâna la Primăria Municipiului Pitești, au fost analizate mai multe propuneri. Câteva dintre acestea au fost avizate, altele respinse, iar unele au rămas în analiză.

Printre propunerile avizate se numără și noi instituiri de sensuri unice de circulație, dar și a unor semafoare noi. De asemenea, vor fi amplasate și indicatoare rutiere în anumite zone din Pitești.

Vezi modificările care vor fi făcute în următoarea perioadă:

1. Instituirea sensului unic de circulație pe aleea carosabilă care face legătura între strada Stejarului și Bulevardul 1 Decembrie 1918 printre blocurile D1 și A26, respectiv între M8 și M6a+M8a, cu circulația autovehiculelor dinspre strada Stejarului. La ieșirea în Bulevardul 1 Decembrie 1918, autovehiculele, vor vira obligatoriu la dreapta.

2. Instalarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni de pe carosabilul Căii Câmpulung în apropierea intersecției cu strada Nicolae Filimon.

3. Prin adresa 22264/26.04.2022, Banca Națională a României -Agenția Argeș solicită acces auto pentru autovehiculele instituției către curtea interioară, dinspre Bulevardul Republicii, pe aleea carosabilă pe care au acces în prezent exclusiv autospecialele Secției 1 Poliție. Astfel se propune completarea plăcuței adiționale existente la indicatorul de restricție Accesul interzis, cu sintagma ”cu excepția autovehiculelor BNR”.

4. Amplasarea de indicatoare rutiere cu semnificația „Oprirea interzisă” cu plăcuță adițională pentru ridicare, pe aleea de acces a parcării din curtea interioară Fortuna, în fața blocurilor D5-D6, deoarece în această zonă parchează periodic autoturisme îngreunând traficul rutier.

5. Amplasarea de indicatoare rutiere cu semnificația „Oprirea interzisă” pe aleea carosabilă din fața blocurilor 43D/43C/43B/43A, pe partea dreaptă dinspre strada Bradului către Bulevardul Libertății

6. Amplasarea de indicatoare rutiere cu semnificația „Oprirea interzisă” pe strada Ovid Densușianu, pe segmentul pe care aceasta formează două curbe apropiate, în unghiuri de 900, atât pentru asigurarea fluenței traficului cât și a vizibilității.

7. „Oprirea Interzisă”, în zona de acces către locurile de parcare aflate în fața blocului J10 întrucât autovehiculele care parchează, împiedică efectuarea manevrelor de intrare/ieșire către locurile de parcare existente.

8. Instalarea unor indicatoare de circulație, la Universitatea din Pitești, cu semnificația „Accesul interzis” cu plăcuță adițională ”Cu excepția autovehiculelor autorizate” la accesul în parcarea instituției dinspre strada Gh. Șincai.

9. Montarea de separatoare de sens pe carosabilul străzii Războieni la intersecțiile cu străzile Banat, Romeo Tuță Aleea Teohari și Oituz pentru a obliga conducătorii auto să vireze la dreapta la ieșire.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Proiect pilot în Pitești! Schimbări pentru bicicliști

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Câmpulung | Pitești | Războieni