(VIDEO) Şcoala „Al. Davila” a dat startul la citit cu un flashmob cu 530 de elevi

de | 15.02.2024 11:26 | Pitești, Cultură, Eveniment

530 de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Alexandru Davila” din Piteşti au participat astăzi la un flashmob prin care au dorit să marcheze finalul unui amplu proiect ce s-a derulat pe parcursul a patru luni. În cadrul campaniei „Dăm startul la citit”, în ultimele luni s-au derulat mai multe activităţi menite să stimuleze interesul pentru lectură al elevilor, activităţile din cadrul Şcolii „Al. Davila” fiind coordonate de Monica Morăreasa şi Mirela Şufariu (CCD Argeş).

Cei 530 de elevi de ciclul primar de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila” Piteşti au dansat pe melodia „Cărticica mea”, moment pentru care se pregătesc intens de câteva săptămâni.

În ultima săptămână, în cadrul unităţii de învăţământ elevii au participat la ateliere de lectura şi expoziție de carte, având ca invitați pe Liliana Ilina, actriţă la Teatrul „Alexandru Davila” Pitesti, şi editura Nomina.

Campania de promovare a lecturii „Dăm startul la citit”- ediția a III-a, cuprinsă în Calendarul activităților metodico-științifice al Casei Corpului Didactic Argeș, avizat de M. E. cu nr. 31244/08.11.2023, poziția 8,  este  susținută și în acest an de bibliotecile școlare și centrele de documentare și informare din județul Argeș, în calitate de parteneri.

Scopul acestei campanii este de a implementa starea de bine în școli și conștientizarea copiilor asupra importanței lecturii. Activitățile care s-au desfășurat au fost lecturi publice, concursuri, promovarea micilor scriitori, cluburi de lectură, ateliere de scriere creativă, ateliere de ilustrare de carte, discuții libere și dezbateri despre literatură și cărți precum și o serie de evenimente complexe organizate în atât în bibliotecile școlare cât și centrele de documentare și informare.

ScoalaDavila_Flashmob_DSLC_2

Proiectul se încheie în data de 15 februarie 2024, sarbătorind astfel Ziua Națională a Lecturii.

Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila” din Piteşti împlineşte în acest an 50 de ani de existenţă, activitatea de astăzi făcând parte dintr-o amplă serie de evenimente organizate de unitatea de învăţământ cu acest prilej.

ScoalaDavila_Flashmob_DSLC_3

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Proiect educaţional de Ziua Internaţională a Cititului Împreună la Şcoala Al. Davila Piteşti

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CCD Argeş | Școala Gimnazială „Alexandru Davila” Pitești