anchetaonline.ro

Școlile din Argeş vor afişa locurile disponibile la clasa pregătitoare

de | 14.03.2022 13:09 | Eveniment

Școlile din Argeş vor afişa locurile disponibile la clasa pregătitoare

Săptămâna trecută, Ministerul Educaţiei a lansat metodologia pentru înscrierea la clasa pregătitoare a copiilor care termină în toamnă grădiniţa. Potrivit documentului, părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până în 31 august 2022, inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, frecventarea grupei mari de grădiniţă nefiind condiţie obligatorie pentru înscrierea în clasa I. Şi părinţii celor ce împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022 îşi pot da copilul la şcoală, cu condiţia ca ei să solicite în scris acest lucru, iar micuţii să aibă un nivel de dezvoltare corespunzător, atestat printr-o recomandare eliberată de grădiniţă sau, dacă cel mic nu a frecventat învăţământul preşcolar, în urma evaluării efectuate de specialiştii CJRAE. Deşi nu a fost încă anunţat calendarul înscrierilor, un lucru este cert, după cum a declarat chiar ministrul Sorin Câmpeanu: luni, 28 martie, toţi părinţii care intenţionează să-şi dea copilul la şcoală vor afla care sunt locurile disponibile în şcoli. Foarte probabil ca întârzierea privind publicarea calendarului să fie cauzată de faptul că, o bună parte din perioada în care ar trebui să aibă loc înscrierile, mai exact între 15 aprilie şi 1 mai, şcolile intră în vacanţa de Paşte, o decizie finală în acest sens urmând să se ia săptămâna aceasta, după discuţiile cu Comisia de Dialog Social.

Conform metodologiei, toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție sunt înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată, urmând ca pe locurile rămase să poată fi înscrişi şi copii din alte circumscripţii ori din alte localităţi. Ca şi anul trecut, cererile-tip de înscriere vor putea fi completate şi online.

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: