Se va alătura Mercedes noului proiect electric al Renault?

de | 04.06.2023 12:42 | Știri, Economic, Național

Mercedes Benz, de mulţi ani partener al Renault pe segmentul de vehicule comerciale uşoare, nu va lua parte la proiectul utilitarei electrice FlexEVan, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, arată Agerpres. În schimb, grupul german vrea să se va concentreze pe noua sa platformă premium electrică VAN.EA.

În prezent nu este analizat în mod activ niciun proiect concret între Renault şi Mercedes, adaugă sursele citate de presa internațională, asta deşi noile subvenţii din SUA şi Europa ar putea determina cele două companii să pună în comun facilităţile de producţie. Un purtător de cuvânt al Mercedes a confirmat că firma nu intenţionează să lanseze o utilitară de mărime medie sau mare pe o altă platformă în afară de VAN.EA. Reprezentanţii Renault nu au dorit să comenteze informaţia. Proiectul utilitarei electrice FlexEVan este dezvoltat pentru mărcile Renault şi Nissan și ar urma să fie lansat în 2026, iar surse citate de presa internațională spun că la proiect s-ar putea alătura Renault Trucks, un brand deţinut de grupul suedez Volvo.

Foto descriptiv. Sursă foto: automarket.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Programul Prima Conectare. Cine se poate racorda la rețelele de apă și canalizare pe banii statului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: