anchetaonline.ro

Senatorii au refuzat să dezbată proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale

de | 04.10.2022 13:19 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

Marți, 4 octombrie, în comisia de administrație a Senatului, USR a cerut din nou să fie dezbătută inițiativa de de eliminare a pensiilor speciale pentru aleșii locali. Însă, potrivit USR, solicitarea a fost respinsă cu votul PSD-PNL-UDMR-AUR.

Inițiativa a fost adusă în comisia de administrație încă din decemnbrie 2021, când a fost adoptată tacit de Camera Deputaților, și a depășit cu mult termenul de raport din 2 februarie 2022.

Coaliția PSD –PNL – UDMR-AUR a refuzat solicitarea noastră de a pune pe ordinea de zi proiectul nostru de desființare a pensiilor speciale pentru primari, președinți de CJ, aleși locali, dovedind încă o dată că aceștia legiferează doar pentru partid și pentru clica de partid, nicidecum pentru români”, a transmis senatorul Andrei Postică, membru al Comisiei de Administrație publică din Senat.

De asemenea, pe data de 23 septembrie, USR a cerut Biroului Permanent al Senatului să pună initiațiva în dezbaterea plenului și să ceară celor două comisii de raport să se reunească și să emită rapoartele.

USR a rămas singurul partid care dorește eliminarea pensiilor speciale – atât pentru primari, cât și pentru parlamentari – astfel încât pensia să fie calculată unitar, pe baza unui singur criteriu, al contributivității”, transmite biroul de presă al USR.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD | USR