anchetaonline.ro

Sfinţii Martiri Brâncoveni, prăznuiţi la 16 august

de | 16.08.2022 10:17 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Politic

Astăzi, ortodoxia românească cinstește jertfa Sfinţilor Martiri Brâncoveni, cei care au decis să moară pentru a nu renunța la credința lor.

De legea creştină nu mă las, căci în ea m-am născut şi am trăit şi în ea vreau să mor!“

Cu acest prilej, deputatul PSD Argeș, Simona Bucura Oprescu, amintește că la data de 24 iunie 2020, deputații au adoptat un proiect de lege prin care se declară ziua de 16 august ca Ziua naţională pentru comemorarea Martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor.

Peste veacuri, Martirii Brâncoveni ne dau o pildă de tărie, de curaj şi de înţelepciune și continuă să aprindă în noi fiorul credinţei!”, transmite Simona Bucura Oprescu.

Pe 15 august 1714, în ziua în care împlinea 60 de ani, domnitorul Constantin Voievod și fiii săi Constantin, Stefan, Radu, Matei și sfetnicul Ianache au refuzat să se închine turcilor, jurând credință lui Dumnezeu. În cele din urmă, ei au fost decapitați.

În 1992, martirii brâncoveni au fost canonizați sub numele de Sfinţii Mucenici Brâncoveni. De atunci, sunt prăznuiți în fiecare an la data de 16 august, marcând ziua jertfei supreme în numele creştinismului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Simona Bucura Oprescu: „Ștefăneștiul este pe mâini bune!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Martiri Brâncoveni | PSD | Simona Bucura-Oprescu