anchetaonline.ro

Simona Bucura Oprescu: „Acum 100 de ani, Marin Preda vedea lumina zilei în Siliștea-Gumești, la o aruncătură de băț de Argeș”

de | 05.08.2022 19:01 | Știri, Județean, Național, Politic

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea marelui scriitor Marin Preda, deputatul PSD Argeș, Simona Bucura Oprescu a postat următorul mesaj în mediul online:

 

Acum 100 de ani, într-o zi toridă de 5 august, Marin Preda vedea lumina zilei în Siliștea-Gumești, la o aruncătură de băț de Argeș.

 

Considerat pe drept unul dintre cei mai mari scriitori români din toate timpurile, Marin Preda și-a tras seva din vatra satului natal, și-a desăvârșit geniul ascultându-și consătenii și glia și a dat viață unui univers literar unic, profund ancorat în realitatea însăși a neamului  românesc și croindu-și un destin unic în Pantheonul literaturii naționale.

 

Prin viața și creația sa, Marin Preda poate că nu a fost cel mai iubit dintre pământeni, dar a rămas, cu siguranță, unul dintre cei mai valoroși, mai profunzi și mai iubiți prozatori care s-au născut vreodată pe aceste meleaguri.

 

În continuare, vă invit să citiți un excelent eseu publicat de revista Q Magazine cu privire la viața și opera irepetabilului Marin Preda!

 

Lectură plăcută!” transmite Simona Bucura Oprescu.

 

Articolul integral din revista Q Magazine îl puteți citi mai jos:

 

Fiul către tată: Te iubesc mult de tot, de aici, dintre pământeni!

Sursa foto: fanatik.ro

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Spitalul Județean Pitești a marcat Săptămâna Modială a Alăptării!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD