anchetaonline.ro

Șocant! Poliția intră peste elevi și îi percheziționează în timpul orei!

de | 31.10.2022 11:10 | Știri, Eveniment, Național

Scenele uluitoare au fost surprinse într-o școală din Ilfov, acolo unde mai mulți polițiști au intrat într-o clasă și au percheziționat elevii în timpul orei. Părinții elevilor au reclamat situația prin care au trecut copiii lor, spunând că au fost căutați de arme, conform ziare.com.
Totul a pornit de la o înregistrare care arată toată acțiunea. În imagini se observă mai mulți polițiști care intră într-o clasă, unul dintre ei fiind dur cu elevii.
Imaginile au apărut în presă, iar IPJ Ilfov a venit cu un răspuns asupra lor.

Având în vedere faptul că, la începutul lunii octombrie a.c., polițiștii de la siguranța școlară Ilfov au obținut anumite date privind aspecte ce vizează portul unor obiecte tăietor înțepătoare, tip briceag, posibil de către unul sau mai mulți elevi din cadrul Școlii Gimnaziale nr 1 Jilava în timpul programului școlar, în data de 6 octombrie a c.,
polițiștii Biroului de Siguranță Școlară au participat la o ședință comună la sediul acestei școli, alături de directorul unității de învățământ, consilierul școlar, șeful Poliției Locale Jilava, un reprezentant al Primăriei Jilava, precum și șeful societății de pază, care desfășoară activități specifice la unitatea de învățământ în cauză.
În cadrul ședinței au fost discutate, în principal, aspecte ce vizează prevenirea și combaterea faptelor antisociale, inclusiv de natură penală, în cadrul unităților de învățământ, respectiv în Școala Gimnazială nr 1 din Jilava.
De asemenea, s-a luat în discuție aspectul ca unitatea de învățământ, împreună cu firma de pază, să întocmească o procedură, prin care agenții de pază să poată controla ghiozdanele elevilor, în scopul prevenirii introducerii obiectelor periculoase în școală.
În acest context, în data de 12 octombrie a. c., polițiștii Biroului de Siguranță Școlară Ilfov, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Măgurele, au desfășurat o activitate specifică preventivă privind portul și folosirea fără drept a obiectelor periculoase în unitatea de învățământ menționată, în baza unui plan de acțiune.
Subliniem faptul că, la sosirea polițiștilor la școala respectivă, directorul unității de învățământ a fost informat cu privire la efectuarea activității în cauză, acesta neavând obiecțiuni și, de asemenea, a participat efectiv, împreună cu alte cadre didactice la această acțiune.
Totodată, precizăm faptul că, la nivelul acestei unități de învățământ au fost înregistrate mai multe evenimente produse cu violență în anul școlar 2021- 2022”, a transmis IPJ Ilfov.

 

Foto ziare.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ARGEȘ: Șoferul care a intrat cu mașina în stâlp era beat criță la 8 dimineața!

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare: