anchetaonline.ro

Un șofer ucrainean, abandonat de șef pe Valea Oltului! Trăiește din mila colegilor

de | 15.03.2023 15:02 | Știri, Lifestyle, Național

Un ucrainean, șofer de TIR, trăiește din mila colegilor, după ce acesta a fost implicat într-un accident pe Valea Oltului  iar patronul l-a lăsat baltă, cu tot cu camion.

Șoferul ucrainean așteaptă de două săptămâni ca șeful lui, care este din Uzbekistan, să ajungă la el cu piese de schimb.

Din păcate acesta a rămas fără mancare, fără bani iar acum trăiește din mila colegilor care trec pe acolo și îl ajută cu câte ceva.

șofer tir

Cazul acestui șofer a fost adus în atenția publicului după ce un șofer român a transmis următorul mesaj în mediul online:

Un share masiv, vă roagă fratele de șosele !!!

E greu printre străini si majoritatea din ai mei de pe sosele au simtit cum i-au apăsat privirile urate si vorbele grele prin tările luate sub roti de-a lungul timpului.

Dar noi am invătat ceva din asta ?? Dacă da, atunci indiferent de nationalitate, cand unul de-al nostru de sosele ne cere ajutorul din priviri, atunci nu avem nici o scuză sa stam cu mainile in san.

Acest om vine din țara aia unde bombardamentele sunt la ordinea zilei, Ucraina. Lucrează ca si noi si isi castiga painea greu de pe urma unui volan.

A avut un accident pe Valea Oltului acum vreo 2 săptamani si de atunci isi asteaptă la camion seful sa vina cu piese de schimb .

Patronul lui este din Uzbekistan, dar se pare că l-a abandonat pe colegul nostru in peticul ala de pămant căruia noi ii spunem, acasă.

Nu mai are bani, mancare, absolut nimic si zilnic sta si priveste in zare, doar apare seful lui cu piesele salvatoare.Traieste din mila colegilor care mai opresc in acea parcare, dar cred ca putem face mai mult de atat.

Omul se afla in parcarea indicată cu coordonate in foto, in parcarea restaurantului Andiva intre Corbu si Proieni, Valea Oltului, intre Sibiu si R.Valcea.

Oricare dintre noi ne-am dori sa simtim omenia si macar o vorba de imbarbatare in asemenea momente, daca am trece printr-o chestie de genul undeva la mii de km de casă.Inainte de limba vorbita, de religie, sex, culoare a pielii sau natie, noi suntem colegi cu oricare practica meseria asta iar acum unul de-al nostru de șosele este la greu.Nu ne vorbeste limba, tara lui este sub asediu si de acolo ajutor nu va primi curand .

Mancare, haine, bani, paturi, apa, bani, orice puteti voi lasa acestui om, cred ca i-ar arata că noi, astia ce gonim fiarele pe sosele, ne avem oriunde unii pe ceilalti.

Baieti si fete, oricand, oricare din meseria asta poate trece printr-un moment greu si v-ati dori sa stiti că ceilalti sunt acolo pt voi !

E momentul inca odata sa demonstram că pe șosele ne avem doar unii pe ceilalti !” a scris bărbatul pe contul de Facebook.

șofer tir

În urma postării mai multe persoane au răspuns și au încearcat să-l ajute pe șoferul din Ucraina.

Omul se află în parcarea restaurantului Andiva între Corbu și Proieni, Valea Oltului, între Sibiu și R.Vâlcea”, a scris un alt șofer de TIR, în mediul online. 

șofer tir

În poză sunt coordonatele unde îl găsiți pe colegul ucrainean. Drumuri bune și baftă maximă !”, spune un alt român cu suflet mare.

Bărbatul nu vorbește decât ucraineană dar cu toate acestea reușește să se înțeleagă cu cei care opresc și îl ajută.

Alături este un restaurant ii puteți plăti acolo un meniu sau o porție de mici ,nu vorbește nici română sau Engleza da prin semne m-am înțeles cu el drumuri bune și vorba lui Ilie ,”Pe șosele ne avem uni pe alți “, a scris un alt șofer român care a oprit și l-a ajutat cu ce a putut.

 

Foto: Facebook Ilie Matei-“Omul soselelor”

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Valea Oltului