Somon contaminat cu Listeria, retras de la vânzare din magazinele Carrefour

de | 12.09.2023 16:28 | Județean, Eveniment

Alertă alimentară transmisă de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Două loturi de file de somon norvegian afumat sunt retrase de la vânzare din magazinele Carrefour din România, inclusiv din Pitești și Mioveni, şi rechemate de la clienţi din cauza prezenţei bacteriei Listeria monocytogenes. Este vorba despre file somon norvegian afumat 200G şi file somon norvegian afumat feliat 100G.

somon - Somon contaminat cu Listeria, retras de la vânzare din magazinele Carrefour

Foto: ANSVSA

Vă informăm că societatea OCEAN FISH S.RL. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a evidentierii prezentei Listeria monocytogenes. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT 200G şi FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT, FELIAT 100G”, transmite ANSVSA.

Persoanele care au cumpărat aceste produse sunt sfătuite să nu le consume şi să le returneze. ANSVSA anunță că nu aveți nevoie de bon fiscal pentru a le duce înapoi, iar la magazin veți primi contravaloarea lor.

Totodată, cei care au consumat aceste produse şi au febră, cu sau fără dureri de cap, sunt sfătuiţi să meargă la medic, întrucât simptomele pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni.

Listerioza se manifestă prin simptome asemănătoare gripei, cu febră prelungită, însă, în cazuri grave se poate ajunge la septicemie sau meningo-encefalită.

În acest context, femeile însărcinate, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome.

Cei care doresc informații suplimentare, pot contacta Carrefour România S.A.: clienti@carrefour.com, iar lista magazinelor Carrefour din care sunt retrase cele două loturi de file de somon norvegian afumat o puteți găsi AICI.

Sursa foto: ANSVSA/Shutterstock

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Accident rutier cu 2 mașini în Topoloveni! Un copil prezintă un traumatism cranio-facial!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Carrefour