Spitalul Mioveni – pasiune pentru medicină și grijă pentru pacient

de | 17.08.2023 16:25 | Anunțuri, Din ediția tipărită, Mioveni

Spitalul Mioveni se profilează ca fiind una dintre unitățile de elită ale sistemului sanitar argeșean. Este nou, are aparatură de ultimă generație, dotări moderne și, mai important decât atât, are cea mai tânără echipă de medici din județ, care, alături de manageri și personalul medical, are un singur obiectiv: binele pacientului.

Spitalul Mioveni1 - Spitalul Mioveni – pasiune pentru medicină și grijă pentru pacient Spitalul Mioveni3 - Spitalul Mioveni – pasiune pentru medicină și grijă pentru pacient

Spitalul Mioveni este o structură cu 6 etaje, la care se adaugă parter și subsol, găzduind 301 paturi, 5 secții, 14 compartimente, un laborator de analize, un laborator de radiologie și imagistică și un ambulatoriu de specialitate cu numeroase cabinete. În cadrul acestora activează o echipă formată din circa 60 de medici, dublu față de acum 2 ani, și 185 de asistenți medicali.

Spitalul Mioveni4 - Spitalul Mioveni – pasiune pentru medicină și grijă pentru pacient Spitalul Mioveni6 - Spitalul Mioveni – pasiune pentru medicină și grijă pentru pacient

Secții și compartimente. 256 de paturi

Spitalul Mioveni oferă servicii medicale diagnostice, terapeutice, de expertiză, de consiliere, preventive și de recuperare, acordate în mod sistematic într-o varietate de specialități medico-sanitare. În ultimii doi ani, numărul de pacienți cu internare continuă a crescut de la 7540 la 9600 de persoane, iar durata de internare a scăzut, ceea ce cuantifică performanța acestei echipe.

Spitalul Mioveni7 - Spitalul Mioveni – pasiune pentru medicină și grijă pentru pacient Spitalul Mioveni8 - Spitalul Mioveni – pasiune pentru medicină și grijă pentru pacient

» MEDICINĂ INTERNĂ

» PEDIATRIE

» OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE

» CHIRURGIE GENERALĂ

» RECUPERARE, MEDICINĂ FIZICĂ ȘI BALNEOLOGIE

» NEUROLOGIE

»CARDIOLOGIE

» DIABET ZAHARAT, NUTRIȚIE, BOLI METABOLICE

» GASTROENTEROLOGIE

» NEONATOLOGIE

» UROLOGIE

»ORTOPEDIE ȘI TRAUMATOLOGIE

» CHIRURGIE VASCULARĂ

»ANESTEZIE ȘI TERAPIE INTENSIVĂ

»PRIMIRI URGENȚE

» RADIOLOGIE IMAGISTICĂ

» RADIOLOGIE INTERVENȚIONALĂ.

Spitalul Mioveni11 - Spitalul Mioveni – pasiune pentru medicină și grijă pentru pacient Spitalul Mioveni10 - Spitalul Mioveni – pasiune pentru medicină și grijă pentru pacient

Ambulatoriul de specialitate

15.500 de pacienți au solicitat consultații în ultimii doi ani în cadrul ambulatoriului de specialitate al Spitalului Mioveni, iar în spitalizarea de zi, alți peste 32.000 de pacienți.

Spitalul Mioveni12 - Spitalul Mioveni – pasiune pentru medicină și grijă pentru pacient

  • Recuperare, medicină fizică și balneologie
  • Medicină internă
  • Gastroenterologie
  • Pediatrie
  • Obstetrică- Ginecologie
  • Urologie
  • Neurologie
  • Cardiologie
  • Psihiatrie
  • Ortopedie
  • ORL
  • Dermatologie
  • Pneumologie
  • Diabet
  • Psihologie
  • Oftalmologie
  • Medicina muncii
  • Medicină complementară
  • Nefrologie
  • Oncologie medicală
  • Chirurgie vasculară.

ANALIZE GRATUITE, în baza biletului de trimitere!

Un laborator modern, acreditat, oferă posibilitatea efectuării analizelor medicale, în mod gratuit, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Spitalul Mioveni realizează gratuit analize medicale de laborator pentru persoanele asigurate la CAS, indiferent dacă sunt sau nu din Mioveni.

» Recoltările pentru analizele medicale de laborator se fac doar cu programare, în Policlinica Mioveni, etajul 1, în intervalul orar 7.00-10.00, de luni până vineri.

» Pentru programări și relații suplimentare puteți apela numărul de telefon 0783.019.752, în intervalul 10.00-15.00.

» Rezultatele analizelor se pot ridica de la cabinet, în intervalul  10.00 – 11.00.

În cazul în care există persoane care doresc să efectueze mai rapid analizele, în afara perioadei de programare, pot să realizeze aceste investigaţii contra cost.

Laboratorul de analize este acreditat RENAR conform standardului SR EN ISO 15189:2013, cu certificat de acreditare LM 1087.

Fără risc de infecții nosocomiale

Spitalul a fost proiectat pentru a elimina riscurile de a contracta infecții intraspitalicești. Circuitele din blocul operator, manevrabilitatea ușilor de acces și a echipamentelor, instalația de ventilație și climatizare fac în așa fel încât orice risc de infecție nosocomială să fie redus la zero. Fiecare intrare în secțiile spitalului este separată de celelalte uși cu dispozitive electronice de control acces și filtre de siguranță, monitorizate video precum și cu sisteme de ventilație proprie cu aport de aer proaspăt care filtrează aerul la o puritate de 99,99% datorită sistemului avansat HEPA.

Dotări de excepție

Spitalul Mioveni2 - Spitalul Mioveni – pasiune pentru medicină și grijă pentru pacient Spitalul Mioveni5 - Spitalul Mioveni – pasiune pentru medicină și grijă pentru pacient

În portofoliul de echipamente ale Spitalului Mioveni se regăsesc: angiograf pentru intervenții cardiovasculare, aparatură de radiologie la cel mai înalt nivel cu rezonanță magnetică nucleară, două computere tomograf, mamograf, aparate de radiologie fixe și mobile, echipamente pentru intervenții minim invazive. Paturile de la Terapie Intensivă sunt antiescară, la fiecare este montat ventilator și injectomat. Unitatea are patru săli de operație funcționale simultan, dotate cu aparatură modernă. Este primul spital public care are un computer tomograf cu un soft pe bază de inteligență artificială ce sprijină în punerea unui diagnostic cât mai rapid, ce are ca funcții: detectarea zonele de covid, a nodulilor pulmonari, a zonelor de accident vascular cerebral etc.
De asemenea, Spitalul Mioveni are propria stație de producere a oxigenului. Foarte multe dintre dotările solicitate de către medici au fost achiziționate prin prisma fondurilor nerambursabile, accesate fără cofinanțare.

Printre puținele spitale publice care efectuează endoscopie și colonoscopie cu sedare

În cadrul compartimentului de Gastroenterologie se efectuează proceduri de endoscopie și colonoscopie cu sedare, prin intermediul acestora prelevându-se și probe. Spitalul Mioveni își propune să se mențină la un nivel înalt al serviciilor oferite populației, așa că are proiecte ambițioase și benefice pentru pacienți.

Spitalul Mioveni9 - Spitalul Mioveni – pasiune pentru medicină și grijă pentru pacient

”Vom deschide secție de cardiologie, compartiment de diabet, 5 paturi de ORL și 5 paturi de chirurgie plastică. Mioveni este singurul spital orășenesc într-un program național de ATI, unde pacienții critici sunt decontați direct de Ministerul Sănătății. Dorim să intrăm și în Programul Național de Ortopedie pentru protezare, ca pacientul să nu își mai cumpere dispozitivele de protezare. La anul, îmi doresc să avem un aparat de anestezie compatibil cu rezonanță magnetică pentru a fi singurii din sudul României care fac RMN cu sedare la pacienții sub 18 ani, și să achiziționăm o antenă de sân, care merge mână în mână cu mamograful. Astfel, vom putea realiza diagnosticul și tratamentul cancerului de sân de la A la Z.”, a declarat managerul unității, dr. Mircea Stoian.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

SPITALUL MUNICIPAL CURTEA DE ARGEȘ – O UNITATE SANITARĂ DE SECOL XXI

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spitalul Mioveni