Spor de obezitate pentru angajații unei primării

de | 18.07.2022 16:26 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Se întâmplă într-o instituție publică din România, deși este greu de crezut. Angajații unei primării vor primi „spor de obezitate”, hotărâre luată în urma unui raport făcut de Direcția de Sănătate Publică.

Este vorba despre Primăria Cluj-Napoca, ai cărei angajați vor primi sporuri de 15% din salariul de bază. În raport se precizează că există o legătură între lucrul la birou și stresul profesional, hipertensiune sau obezitate.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, acești lucrători muncesc în „condiţii periculoase sau vătămătoare”.

Astfel, sporul de obezitate va fi acordat angajaților Primăriei din Cluj-Napoca, în urma raportului întocmit de Direcția de Sănătate Publică Cluj.

Decizia a fost luată după ce Cabinetul de Medicina Muncii a ajuns la concluzia că 116 dintre angajații Primăriei au afecțiuni cardio-vasculare, precum hipertensiune arterială, tulburări de ritm cardiar, varice incipiente sau moderate, forme ușoare de valculopatii mitrale, etc.

Mai mult, raportul arată că 100 de angajați au boli de nutriție și metabolism, existând 17 cazuri de suprapondere, 30 de cazuri de obezitate grad 1, 12 cazuri de obezitate grad 2, și 4 cazuri de obezitate grad 3. 23% dintre angajați au suprapondere sau obezitate.

AUR vrea să trimită corpul de control al Ministerului Sănătății la Primăria Cluj-Napoca

Raportul întocmit a stârnit și reacții negative. Astfel, consilierul local al USR Adriana Cristian și-a manifestat îndoiala cu privire la modalitatea în care a fost făcut raportul în cauză, susținând că va trimite corpul de control al Ministerului Sănătăţii pentru a face verificări.

 

Foto gettyimages

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sportivul care a făcut infarct după o expediție în Munții Ceahlău – S-a stins!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cluj-Napoca