Dan Stroe: ”Bugetul 2024 în Bradu –  proiecție pentru viitorul an al localității!”

de | 12.03.2024 14:30 | Rural, Administrație, Din ediția tipărită

La Bradu, continuă investițiile în infrastructura rutieră și în cea de utilități, dar și în alte sectoare ale vieții, pentru a asigura condițiile solicitate de către cetățeni. Rezultatele ultimului recensământ au arătat o creștere remarcabilă a numărului de locuitori, cu circa 41% în 11 ani, o consecință pozitivă a dezvoltării facilităților din comună. Pentru anul 2024, primarul Dan Stroe a dat publicității lista lucrărilor planificate a avea loc în următoarele 12 luni. ”De asemenea, în paralel cu lucrările ce vor fi demarate anul acesta, continuăm proiectele aflate deja în lucru, acestea având deja termene de finalizare stabilite, în funcție de natura lor. Dezvoltarea continuă a comunei Bradu reprezintă o prioritate pentru mine, iar susținerea dumneavoastră îmi confirmă faptul că împreună vom construi o localitate cu adevărat europeană!”, a declarat primarul Dan Stroe. După cum arată planul de investiții, multe străzi vor fi în șantier în acest an, însă merită efortul având în vedere beneficiile ulterioare. ”Ne cerem scuze pentru eventualele situații neplăcute cauzate de lucrările aflate în desfășurare pe raza localității noastre și vă asigurăm că facem tot posibilul ca toate neplăcerile să fie pe cât posibil evitate.”, a mai adăugat primarul Dan Stroe.

16 străzi vor fi modernizate

Pe lista de investiții se regăsesc foarte multe străzi. Acestea, pe lângă faptul că vor fi asfaltate, vor beneficia și de introducerea rețelei de canalizare pluvială, o măsură necesară pentru a evita efectele neplăcute ale ploilor abundente. De acest tip de lucrări vor beneficia următoarele străzi: Triumf, Zambilei, Garoafei, Viorelelor, Bucovina, Lămâiței, Cireșului ( pentru care se va amenaja și acces în DN65B), Zorilor și drum lateral și Medeleni. Pentru străzile Privighetorii și Căliman, pe lângă aceste lucrări se va realiza și construcția de poduri. Pe străzile Petuniilor și Merilor, administrația locală a prevăzut întregirea carosabilului cu asfalt, iar pe străzile Soarelui și Pinului se va freza asfaltul și se va turna un nou strat de material bituminos.

Se are în vedere și modernizarea drumului perimetral din jurul lacului Podeanca și construirea unui pod pe str. Rafinăriei, unde cel vechi va fi înlocuit de unul cu o deschidere mai mare, cu scopul de a preveni inundațiile din zonă.

Lucrările de modernizare începute la lotul de 14 străzi finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” vor continua în lunile următoare în funcție de condițiile meteorologice.

Amenajare trotuare

Pe lângă activitatea de modernizare a drumurilor se continuă și cea de amenajare a trotuarelor, astfel încât și pietonii să beneficieze de siguranță pe drumurile publice. În 2024, primarul Dan Stroe a anunțat că se vor realiza trotuare pe ambele sensuri de mers de pe strada Gării, pe DJ 659 între str. Buna Vestire și Drumul Scoarței, pe partea stângă, dar și pe partea dreaptă a DJ 659 între fosta moară și Pasarela DN 65B, unde a fost introdusă deja canalizarea pluvială. De asemenea, anul acesta se va demara lucrarea de amenajare a trotuarului pe str. Gheorghe Georgescu, în zona unde s-a introdus deja canalizarea pluvială.

Introducere canalizare pluvială

Se va continua și în acest an lucrarea de extindere a rețelei de canalizare pluvială. În 2024, se vor realiza asemenea lucrări pe străzile Pinului, Unității și Andrei Alexandru, pe aceasta din urmă fiind introdusă pe ambele sensuri de mers, după cum a anunțat primarul Dan Stroe.

Se va mai introduce canalizare pluvială și pe strada Cornului (stânga/dreapta), pe DJ 659 strada Afinului – strada Buna Vestire (pe partea dreaptă) și pe pasarela DN 65B – Aleea Neajlov (pe partea dreaptă).

Introducere canalizare menajeră și stații de pompare

Sunt prevăzute investiții privind introducerea canalizării menajere, dar și a stațiilor de pompare necesare pentru ca aceasta să fie eficientă și să nu existe probleme tehnice în timpul utilizării. Conform planificărilor administrației locale, se vor executa extinderi și racorduri la limita de proprietate pe străzile Măslinului, Matei Gabriel, Lavandei, Piersicului și Morocești. Pe străzile Unității, Frasinului și Tineretului se vor instala și stații de pompare.

Introducere rețea alimentare cu apă

Și rețeaua de alimentare cu apă va fi extinsă și se vor face branșamente la limita proprietății. Străzile prinse în proiect pentru acest an sunt: Unității, Lavandei, Piersicului și Morocești.

Timp liber și agrement

Activitățile în aer liber sunt încurajate prin realizarea de noi zone de agrement și sport. În jurul lacului Podeanca se modernizează drumul, se amenajează trotuare, dar se are în plan și înfrumusețarea zonei prin plantarea de arbuști și arbori și realizarea unui loc de joacă. Și lacul Militărești va deveni un punct de atracție. Aici se vor turna ziduri de sprijin și se va fora o fântână publică. În jurul lacului Buna Vestire se vor realiza alei pietonale, iar lângă lacul Ilma se va amenaja un loc de joacă, ce va avea și echipamente de fitness. Pentru ca tinerii să practice sportul în siguranță, terenul de sport din spatele dispensarului va fi pavat cu tartan.

Investiții realizate din fonduri nerambursabile

În programul de investiții al localității Bradu, un rol foarte important îl joacă și fondurile europene, administrația coordonată de către Dan Stroe reușind să aplice și să obțină fonduri pentru obiective în premieră și de anvergură la nivelul localității. Conform primarului Dan Stroe, anul acesta se vor realiza următoarele obiective:

  • Centru de zi pentru copii cu dizabilități
  • Construire sediu administrativ
  • Extindere rețea apă și canalizare pe străzile: Cedrului, Cireșului, CET-ului, Freziei, Inului, Salviei, Caisului, Ghioceilor, Morocești, Prof. Maria Vișan, Drumul Scoarței lateral.

Iluminat public mai eficient

Pentru a realiza un sistem eficient de iluminat public, vor fi înlocuite 200 de lămpi vechi cu sodiu cu unele moderne, cu LED. Rețeaua va fi extinsă și pe str. Cireșului.

Lucrări planificate în funcție de disponibilitatea fondurilor de la bugetul local:

Introducere canalizare pluvială pe străzile: Sabin Iliescu, Chitop, Ene Voachin.

Material realizat de Sofia Paul.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de aseemnea, pe anchetaonline.ro:

BRADU. Anunț de interes transmis de primarul Dan Stroe

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dan Stroe

Ultimele articole