Etajul VI al Spitalului de Pediatrie Pitești a fost reabilitat. Ion Mînzînă: “Avem obligația să facem tot ce este posibil pentru sănătatea copiilor!”

de | 12.03.2024 14:38 | Pitești, Administrație

Alte vești bune din sănătate. Etajul VI al Spitalului de Pediatrie din Pitești a fost reabilitat și modernizat grație unei investiții de 700.000 de euro a Fundației “Medici pentru România” și a Fundației “Kaizen” la care se adaugă și alți sponsori din județul Argeș, potrivit informării primite. Este o investiție care completează în mod fericit pe cele făcute de către Consiliul Județean în spitalele din Argeș, inclusiv la Spitalul de Pediatrie.

Sursă foto: PSD Argeș.

Ion Mînzînă: „Este o investiție care se adaugă celor făcute la Spitalul de Pediatrie de Consiliul Județean cu fonduri proprii și europene”

Darea în folosință a spațiilor reabilitate și dotate cu mobilier și aparatură nouă a avut loc astăzi în prezența lui Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean și a primarului municipiului Pitești, Cristian Gentea, preoți, medici, asistente medicale, sponsori, reprezentanții fundațiilor, directori si secretari de stat din Guvernul României.

Sursă foto: PSD Argeș.

“Aceasta este una din acele zile când întâlnim oameni cu un suflet mare. Mulțumim Fundației “Medici pentru România” și partenerilor săi! Este o investiție care se adaugă celor făcute la Spitalul de Pediatrie de Consiliul Județean cu fonduri proprii și europene. Până acum, prin investițiile realizate de Consiliul Județean, au fost modernizate încă cinci etaje ale Spitalului de Pediatrie.

Peste câteva zile vom da în funcțiune și ambulatoriul de specialitate reabilitat. Este un proiect vast, cu fonduri europene, unicat în zona de sud a țării. Investim în sănătate pentru că avem obligația de a le asigura condiții și a le da speranță celor care trec prin momente dificile, mai ales la o vârstă fragedă. Avem obligația să facem tot ce este posibil pentru sănătatea copiilor!”, a declarat Ion Mînzînă.

Cristian Gentea: „Etajul VI este cea mai recentă victorie a conceptului de parteneriat public-privat pe care îl susțin la rândul meu fără încetare”

Un mesaj personal și emoționant a fost transmis și de primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea care a povestit pe pagina sa personală cât de mare este deosebirea între modul în care arată astăzi etajul inaugurat astăzi și Pediatria pe care o știa în calitate de tată,

M-am întors brusc, azi, în urmă cu 30 de ani. Fata mea abia împlinise un anișor când a ajuns direct pe masa de operație, în Spitalul de Pediatrie, pentru o hernie ombilicală. Mi-au venit în minte, instant, faianța albă de pe pereți, mirosul puternic de dezinfectant, mopurile din lemn, cu baza lungă și înfășurată în niște cârpe, holurile slab iluminate, zdrăngănitul truselor medicale metalice, salonul în care mai erau o căruță de copii, mirosul puternic de Apret al lenjeriilor, borcanele de ciorbă pe geam, vasele metalice în care venea mâncarea pacienților, băile comune din capătul coridorului.

Mi-au revenit toate în minte azi, când am fost invitat, alături de Ion Mînzînă, Președintele Consiliului Județean Argeș, la inaugurarea etajului VI al Spitalului de Pediatrie. Așa cum arată el după amplul proces de renovare asigurat de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu Kaizen Foundation.

Diferențele sunt colosale, parcă pășești într-o altă lume, așa cum trebuie să fie un spital în care avem garanția curățeniei, a spațiilor moderne și primitoare, a dorinței de a îndulci pe cât se poate suferința copiilor și a părinților prin condiții decente și facilități specifice. Reabilitarea a mers până la cărămida construcției și a vizat instalații electrice, termice și de fluide sanitare, aspectul saloanelor, amenjarea de grupuri sanitare în fiecare salon etc.

Etajul VI este cea mai recentă victorie a conceptului de parteneriat public-privat pe care îl susțin la rândul meu fără încetare.

Dar trebuie spus că Spitalul a suferit, în ansamblul lui, modificări majore în ultimii ani, fiind centrul unui proces de reabilitate si modernizare continuu. De la UPU la sălile de operații, de la saloane și rezerve la bucătărie, de la laboratorul de analize modern la toată tehnologia medicală pe care Consiliul Județean a asigurat-o unității… Asta în vreme ce alte investiții sunt în plină desfășurare.

Astăzi, nimic nu mai seamănă cu amintirile mele de acum 30 de ani, ca părinte. Felicitări tuturor! Sănătate să avem!”, este mesajul postat de primarul Cristian Gentea pe pagina de Facebook. 

Sursă foto: PSD Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Minunea de la Etajul VI! Seamănă cu un spital privat la Pediatrie Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Mînzînă

Ultimele articole