Suedia nu va iniția un vot pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen

de | 10.01.2023 15:04 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

Suedia nu va iniția un vot pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen

Apar noi informații cu privire la aderarea României și Bulgariei la Schengen. Suedia nu dorește să inițieze un vot, în acest sens, în ConsiliuL UE, până când nu se va ajunge la un acord cu țările care s-au opus intrării celor două țări.

Suedia a preluat președinția rotativă a Uniunii de la 1 ianuarie, iar anunțul a fost făcut de către reprezentantul permanent al statului, Lars Danielsson.

Danielsson a precizat faptul că Suedia nu s-a opus niciodată aderării celor două țări la Schengen. Președinția va organiza consultări pentru a stabili cum se va proceda.

Aceasta, desigur, include cele două țări în cauză, precum și țările care au susținut că au o problemă legat de acest proces. De asemenea, menționăm că unele dintre motivele invocate când s-a luat decizia în decembrie nu sunt direct legate de probleme europene sau de cele care țin de prerogativele președinției.

Am început deja consultările bilaterale cu părțile afectate. Nu pot spune acum când va fi repusă problema pe ordinea de zi a Consiliului Justiție și Afaceri Interne. În opinia noastră, cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dar nu are niciun rost să o punem pe ordinea de zi până când nu este clar că există o șansă rezonabilă de a obține aprobarea în Consiliu.

Vom încerca să facem acest lucru în timpul președinției suedeze, dar nu pot garanta că se va întâmpla. Nu depinde în primul rând de noi, ci de părțile implicate”, a declarat Lars Danielsson.

Amintim că în decembrie 2022, Austria și Olanda s-au opus aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Pentru a primi acordul, este nesacară unanimitatea din partea tuturor statelor membre.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Reacții după ce România a ratat aderarea la spațiul Schengen. Cum ne afectează

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: