,,Cu sufletul nu-i de glumit” – un spectacol pe care nu trebuie să îl ratezi la Teatrul „Alexandru Davila

de | 09.04.2024 11:47 | Cultură, Pitești, Știri

„Cu sufletul nu-i de glumit” este titlul celei mai recente premiere pe care Teatrul „Alexandru Davila”, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș, a prezentat-o la finalul săptămânii în fața unei audiențe care a însumat specialiști din domeniul teatral și, desigur, publicul fidel acestei arte.

Cu noua producție, teatrul piteștean ridică standardul și consolidează activitatea și calitatea artistică a stagiunii curente.

Spectacolul, bazat pe textul scriitorului austriac de origine bulgară Dimitré Dinev, este o tragicomedie care provoacă privitorul la meditație profundă despre viață și moarte.

Întreaga acțiune a spectacolului se desfășoară la un priveghi unde prietenii defunctului caută să respecte obiceiurile din spațiul balcanic, specifice acestui tip de eveniment.

Regia artistică este semnată de Sorin Militaru, un iscusit creator de artă teatrală, iar scenografia îi aparține tinerei și talentatei Roxana Răduț. Muzica originală, care a completat noua producție, a fost realizată de Dragoș Cohal.

Cu sufletul nu i de glumit_teatrul Davila Pitesti

Sorin Militaru și-a ales artiști (Ioana Podăreanu, Mirela Popescu, Ada Dumitru, Gogu Preda, Marius Bălan, Florin Dobre, Marius Furtună, Dan Andrei, Adrian Duță și Ștefan Gilă) împreună cu care a construit nu doar o echipă bine sincronizată, ci și un spectacol savuros, care devine un liant între scenă și public.

Pe parcursul a două ore, cei prezenți în sală asistă  la dese alternări de stări sufletești ale personajelor ce fac rapid trecerea de la umor la seriozitate.

Cu sufletul nu i de glumit_teatrul Davila Pitesti_4

Ritmul este când foarte alert, atunci când personajele au tot felul de idei năstrușnice pe care le pun în aplicare, când aproape static, în momentele în care își face apariția Charon, luntrașul care ajută fiecare suflet, contra unei sume de bani, să traverseze râul Styx spre tărâmul lui Hades.

Există numeroase momente în care gesturi sau vorbe, aparent mici detalii, deloc întâmplătoare, sunt strategic plasate de regizor pentru a provoca reacția sălii, care a primit și răsplătit cu aplauze generoase cea mai nouă montare de pe scena Teatrului Davila.

„Cu sufletul nu-i de glumit” depășește granița de spectacol și devine o provocare spre o personală incursiune sufletească.

Cu sufletul nu i de glumit_teatrul Davila Pitesti_2

Următoarea reprezentație se va juca duminică, 14 aprilie, la ora 19.00, în Sala Mare de la Teatrul „Alexandru Davila” și va fi precedată, vineri și sâmbătă, de PREMIERA spectacolului „Dragoste și Progres”, montare a apreciatului regizor Cătălin Saizescu.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Centrul Cultural Pitești. Lista evenimentelor din perioada 8 -13 aprilie

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Teatrul Alexandru Davila

Ultimele articole