Sunt vizați elevii. Ce se întâmplă cu bursele de merit?  

de | 18.01.2024 15:11 | Național, Administrație

Criteriile de acordare a burselor de merit s-ar putea schimba din toamna acestui an. Mai precis, odată cu începerea noului an școlar s-ar putea introduce pragul mediei de 9.50 pentru acordartea burselor de merit. De altfel, potrivit edupedu.ro, în privința burselor școlare, ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat, la începutul acestei săptămâni, în Prahova, că este nevoie de modificarea Legii învățământului preuniversitar.

De altfel, potrivit sursei citate, ministrul Educației a explicat că modificările ar viza rămânerea pe bursa de merit doar a celor care au peste 9.50, plus încă o categorie, până la 30% din efectivul fiecărei clase: ”Este nevoie de o modificare legislativă în legea primară și este nevoie de o modificare de metodologie. Le vom scoate în dezbatere publică, separând, practic, ceea ce avem acum în categoria bursă de merit în două, rămânând pe bursa de merit doar cei care au peste 9.50, câți vor fi ei într-o clasă, împreună cu cei care iau premii la olimpiade, concursuri, concursuri sportive ș.a.m.d, plus încă o categorie, până la 30% din efectivul fiecărei clase, care se va numi ori bursă de reziliență, ori bursă pentru stimularea performanței școlare pentru cei care sunt, așa cum spuneam, cei mai buni, prima treime din clasă, care au peste media 7 și nu au absențe”.

Foto descriptiv. Sursă foto: Ministerul Educatiei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Educației a fost la Curtea de Argeș. S-a discutat despre promovarea învățământului profesional și dual

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole