Tânăr din Rociu prins la volan cu permis fals

de | 09.05.2024 22:26 | Județean, Eveniment

Ieri, 08 mai, polițiștii Formațiunii Rutiere Costești au acționat pentru prevenirea riscului rutier rezultat din nerespectarea regulilor de circulație, în
special a regimului legal de viteză și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În urma acțiunilor, oamenii legii au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.345 de lei. Totodată, ei au reținut și un permis de conducere.

Printre cei trași pe dreapta de polițiști s-a aflat și un tânăr de 28 de ani, din Rociu, care nu a mai avut răbdare să obțină permisul de conducere și a hotărât să facă rost de unul fals, pentru a circula pe străzi.

Spre ghinionul lui, a fost prins de polițiștii Formațiunii Rutiere Costești,  în timp ce conducea o mașină pe DJ 503, pe raza localității de domiciliu.

Tânărul din Rociu a prezentat documentul, pentru control. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că actul era fals.

Astfel, în urma verificărilor, efectuate initial cu ajutorul unui dispozitiv mobil ce utilizează aplicația eDAC, a rezultat că documentul prezentat este atribuit altei persoane, iar conducătorul auto nu figurează ca deținător de permis de conducere”, transmite IPJ Argeș

Polițiștii au constatat că bărbatul nu este deținător de permis de conducere. Prin urmare, el s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de
conducere fără drept, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite și luarea măsurilor legale care se impun.

Șofer depistat pozitiv cu drugtest-ul la două substanțe

Cu dosar penal și cu permisul suspendat s-a ales și un bărbat de 46 de ani, din municipiul Petroșani, județul Hunedoara. Ieri, 08 mai, în jurul orei 11:00, în timp ce se deplasa pe DN 65, pe raza comunei Albota, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș l-au tras pe dreapta, pentru control.

În urma testării cu aparatul DrugTest  au rezultat indicii cu privire la posibila prezență a două substanțe psihoactive. Bărbatul a fost dus la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea confirmării prin analize de specialitate a consumului de substanțe interzise.”, transmite IPJ Argeș

Foto descriptiv digi24.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tânăr de 23 de ani prins gonind cu 168 de km/h prin Stâlpeni. A rămas pieton și fără 3.300 de lei

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Rociu