anchetaonline.ro

Taxă pentru turiștii care vor să viziteze Veneția!

de | 01.07.2022 21:54 | Știri, Economic, Național

Pentru prima dată, un oraș din Europa va impune turiștilor taxă de intrare. Este vorba de Veneția, care a precizat data lansării, 16 ianuarie 2023. Cel care a făcut anunțul este consilierul pentru turism al Veneției, Simone Venturini, scrie CNN.

Consilierul pentru turism a numit măsură drept „mare revoluție”! De asemenea, Venturini precizează că este și o soluție pentru problema „supraturismului” din Veneția, care are loc de decenii!

Acesta e estimat prețul biletului între 3 euro și 10 euro. De asemenea, este bine de știut faptul că prețul nu va fi unul fix, ci acesta va varia. Diferența va fi făcută de către numărul turiștilor: cu cât sunt mai multe cereri de intrare, cu atât costul este mai mare.

Scopul este acela de a reduce aglomerarea orașului prin „vârfurile turistice”, a explicat Venturini. Vizitatorii vor fi nevoiți să își facă rezervare!

Veneția este un oraș viu și trebuie să rămână așa”, a precizat acesta.

Se concluzionează, că în această toamnă, va fi dispus sistemul de rezervare al biletelor și platforma online. De asemenea, Michele Zuin, consilierul pentru buget, anunță faptul că vor exista și excepții pentru plata biletului. Printre cei scutiți se numără locuitorii și copiii până în șase ani, de asemenea, sunt vizate și persoanele cu dizabilități, cei care vin în vizită la rude sau cu probleme de sănătate, participanții la evenimente sportive sau culturale, și nu în ultimul rând, proprietarii de locuințe din Veneția. Printre cei scutiți, se numără și cei care vor fi cazați la hotel, taxa turistică fiind deja inclusă în preț.

Nu este un sistem pentru a face bani, ci pentru a gestiona fluxurile turistice”, a spus Zuin. Taxa de intrare a turiștilor va scădea taxa venețienilor, care este deja exorbitantă pentru a susține volumul de turiști cazați.

Taxa de intrare vizează atât centrul istoric al Veneției, cât și următoarele insule: Lido di Venezia, Pellestrina, Murano, Burano, Torcello, Sant’Erasmo, Mazzorbo, Mazzorbetto, Vignole, S. Andrea, La Certosa, S. Servolo, S. Clemente și Poveglia.

Pentru neplata biletelor, amenzile pot varia între 50 de euro la 300 de euro. De asemenea, Italia a renunțat la toate restricțiile anti-COVID, la începutul lunii trecute. Acest lucru fiind foarte benefic sezonului turistic din acest an.

Mentalitatea s-a schimbat, la fel și sensibilitatea față de mulțimi”, a spus Venturini.

Acesta a spus chiar, că acest sistem ajută pentru preconizarea zilnică a numărului de turiști și „de a calibra serviciile în funcție de numărul lor”. Venturini atestă faptul că acesta nu este ultimul oraș care cere o taxă turistică.

Cred că multe alte orașe europene care trăiesc cu un număr semnificativ de turiști ne urmăresc pentru a înțelege în ce mod pot introduce o schemă similară”, a precizat consilierul pentru turism al Veneției.

Foto descriptiv/Sursa Foto Agoda.com

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cine sunt argeşenii pe care prescripţia i-ar putea scăpa de puşcărie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Europa | Italia