Ţeapă cu mobilă la comandă la un magazin din Piteşti

de | 12.04.2023 19:00 | Știri, Din ediția tipărită, După locație, Economic, Pitești

Dacă aţi apucat să faceţi comandă de mobilă la Bismobil Kitchen şi aţi plătit avans, luaţi-vă adio de la ei, că şansele să îi mai recuperaţi vreodată sunt infime. Firma de mobilă controlată de un cetăţean basarabean este în centrul unui uriaş scandal de înşelăciune cu mobilă, poliţiştii derulând săptămâna trecută 40 de percheziţii în mai multe judeţe, una dintre descinderi având loc la Piteşti.

Pe numele omului de afaceri Mihail Șaran și al companiei „Bismobil” au fost înregistrate până acum 144 de plângeri pentru bucătării la comandă, care nu ar fi fost livrate clienților, cu o sumă a prejudiciului de 18.116.867 lei și 11 plângeri au fost înregistrate pe contracte de împrumut, suma prejudiciului fiind de 558.500 de euro.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași au descins la 42 de adrese într-un dosar de înșelăciune în domeniul contractării de mobilă la comandă.

Polițiștii fac percheziții în județele Iași (13), Brașov (3),Ilfov (3), Galați (2), Bihor (2), Vaslui (2), Argeș (1), Bacău (1), Cluj (1), Constanța (1), Dolj (1), Prahova (1), Sibiu (1), Timiș (1), Mureș (1) și în municipiul București (8).

Până în prezent, au fost identificate peste 130 de persoane vătămate, iar prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 4.000.000 de lei. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor de la serviciile de investigare a criminalității economice Brașov, Galați, Vaslui, Argeș, Bacău, Cluj, Constanța, Dolj, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Ilfov și București, al polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Iași – Secțiile 1-6 și Poliției Orașului Hîrlău”, a transmis IGPR.

Patronul Bismobil evadeaza si isi rupe bratara electronica

Momentul evadării (Foto: reddit.com)

Patronul firmei de mobilă şi-a rupt brăţara electronică şi a evadat de sub nasul poliţiştilor

Patronul basarabean a fost reţinut la Chişinău şi plasat în arest la domiciliu, însă săptămâna trecută acesta a reuşit să evadeze, rupându-şi brăţara electronică de monitorizare, pe care a aruncat-o peste un gard.

În Piteşti, showroomul Bismobil Kitchen funcţiona la parterul blocului nou-construit pe bulevardul I.C. Brătianu, între clădirea Forum Business şi sediul Inspectoratului de Stat în Construcţii.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dedeman a cerut certificat de urbanism pentru noul McDonald՚s Piteşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bismobil Kitchen | Pitești