Termen limită pentru depunerea dosarului. Burse pentru elevii de liceu din mediul rural

de | 10.09.2023 12:27 | Național, Economic

Inspectoratul Școlar Județean Argeș a publicat o informare a Asociației Dedeman care anunță că va continua și în anul școlar 2023-2024 programul burselor școlare de care vor beneficia elevii de liceu din mediul rural cu rezultate școlare foarte bune, dar cu posibilități materiale reduse.

Programul se adresează elevilor care au domiciliul în mediul rural și care au fost declarați admiși în anul școlar 2023-2024 în clasa a IX-a la unul din liceele de stat cu medie peste 8 (opt) și care nu au posibilități materiale pentru continuarea studiilor. Condițiile pe care elevul trebuie să le îndeplinească sunt prevăzute în Regulamentul de Acordare a Bursei, precum și la departamentul Resurse Umane din cadrul magazinelor Dedeman aflate pe raza județului. Selecția se va face pe bază de dosar ce va conține documentele indicate în respectivul regulament și care se va depune la același birou de Resurse Umane din cadrul magazinului Dedeman.

Cât este bursa

”Cuantumul burselor se stabilește anual, de către Consiliul Director al Asociației, în funcție de resursele financiare disponibile ale Asociației, iar pentru anul școlar 2023-2024 este de 450 lei”, se arată în regulament. La începutul anului școlar, se va stabili pentru fiecare județ numărul de burse care se vor acorda în funcție de rezultatele școlare și de situația materială a familiilor elevilor. Bursele sunt anuale și se plătesc lunar doar pentru perioada cursurilor școlare, nefiind incluse vacanțele acordate conform structurii anului școlar.

Până când puteți depune dosarul

Bursele se acordă elevilor cu domiciliul stabil în mediul rural, înmatriculați în clasa a IX -a anului școlar curent într-o unitate de învățămant liceal de stat, care au fost admiși cu o medie de cel puțin 8 (opt), în limita fondurilor alocate și în conformitate cu următoarele criterii:

a) sunt orfani de unul sau ambii părinți;
b) provin din casele de copii sau plasament familial;
c) familia nu realizează pe ultimele 6 luni un venit lunar net mediu mai mare decât 350 lei pe membru de familie (în calculul venitului nu intra alocația de stat pentru copii).

Dosarele se pot depune în perioada 04.09 – 24.09.2023. Analiza dosarelor este programată pentru perioada 25.09 – 08.10.2023, iar comunicarea listei finale a bursierilor are loc în perioada 09.10 – 11.10.2023. Contractele se încheie în perioada 12.10 – 26.10.2023.

Foto descriptiv. Sursă foto: Itsy Bitsy

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministerul Educației. Transport gratuit pentru elevi și 90% reducere pentru studenți

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Burse

Ultimele articole