Termen limită. S-a lansat apelul de proiecte ”Formarea profesioniștilor din educația timpurie”

de | 15.02.2024 19:29 | Național, Economic

Ministerul Educației anunță că a lansat apelul de proiecte Formarea profesioniștilor din educația timpurie”, finanțat prin PNRR. Sealocă peste 14 milioane de euro pentru formarea personalului din creșe și grădinițe, astfel încât să se asigure servicii de educație timpurie de calitate copiilor de până la 6 ani!

Potrivit informării Ministerului Educației, sunt prevăzute trei tipuri de programe de formare, care vizează atât formarea de formatori, cât și formarea personalului din cadrul serviciilor de educație timpurie, astfel:

  • 348 de formatori în domeniul curricular pentru personalul didactic și nedidactic din serviciile de educație timpurie;
  • 252 de formatori în domeniul monitorizării calității serviciilor de educație timpurie, pentru personalul din sectoarele social, sănătate și educație;
  • 19.950 de persoane din serviciile de educație timpurie standard și complementare.

Termenul limită de depunere a proiectelor: 1 aprilie 2024, ora 17:00. Solicitanții eligibili vor putea aplica atât individual, cât și în parteneriat, cu respectarea prevederilor privind proiectele implementate în parteneriat stipulate în capitolul VII al OUG 124/2021 cu modificările și completările ulterioare, respectiv capitolul VII al HG 209/2022 cu modificările și completările ulterioare. Constituie avantaje experiența dovedită de peste 3 ani în domeniul formării inițiale și/sau continue a personalului din servicii de educație timpurie, respectiv colaborarea cu experți care probează experiență în proiectare și implementare programe de formare (inițială și/sau continuă) în domeniul educației timpurii, dovedită prin activitatea desfășurată în cel puțin 3 proiecte internaționale și/sau prin publicații în jurnale academice din domeniu, cu factor de impact ridicat. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Ministerul Educației

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-a deschis prima bandă dedicată exclusiv autovehiculelor UE în punctul vamal de la Calafat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei