Test la Spitalul Mioveni: intervenție în caz de accident radioactiv

de | 14.04.2022 21:33 | Știri, Județean, Mioveni


Un scenariu fictiv de accident radioactiv a fost simulat la Spitalul Orășenesc Mioveni, joi, 14 aprilie 2022, în cadrul căruia a avut loc o demonstrație de evacuare şi decontaminare.

În situația în care pe platforma nucleară ICN-FCN are loc un accident radioactiv, Spitalul Mioveni este unitatea care preia victimele, și chiar a fost luat în calcul rolul său dată fiind proximitatea față de ICN – FCN, fiind dotat și cu stație pentru decontaminare nucleară.

radioactiv mioveni

Acțiunea desfășurată cu participarea ISU Argeș a urmărit antrenarea şi testarea personalului ce asigura prima intervenție persoanelor contaminate, precum și echipajelor specializate în misiuni de salvare/evacuare, decontaminare şi acordarea primului ajutor medical de urgenţă persoanelor afectate de situaţia de urgenţă produsă. Mulțumim partenerilor noștri pentru suportul, curajul și devotamentul cu care veghează la siguranță noastră!”, este mesajul transmis de către Spitalul Orășenesc Mioveni.

Unitatea medicală a mai derulat un exercițiu împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, pe data de 22 februarie. Și la acel moment s-a testat capacitatea de răspuns, tehnici și tactici de intervenție cu personalul unității medicale necesare gestionării optime a unei eventuale situații de urgență.

În februarie, scenariul exercițiului a prevăzut simularea stingerii unui incendiu și evacuarea pacienților din zona de risc. În cadrul acestuia inspectorii de prevenire ai ISU Argeș au evaluat activitatea personalului Spitalului Mioveni în ceea ce privește respectarea procedurilor de interventie și evacuare în cazul producerii unei situații de urgență.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Nou! Cabinet de Oncologie Medicală la Spitalul Orășenesc Mioveni, din 15 aprilie

Nou! Cabinet de Oncologie Medicală la Spitalul Orășenesc Mioveni, din 15 aprilie


<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU | ISU Argeș | Mioveni | Spitalul Mioveni