anchetaonline.ro

Parlamentarii argeșeni – AMENINȚAȚI iar prin SMS-urile fabricilor de boți! Nici cetățenii nu scapă!

de | 14.04.2022 21:17 | Județean, Politic

  • Fabrica de boți atacă din nou!
  • Parlamentarii argeșeni – bombardați a doua oară, după etapa vaccinării
  • Mesaje de amenințare: „Legea suveranității vă va salva și pe voi și pe familiile voastre de tăvălugul neocomunist care vine!

 

Fabrica de boți atribuită de mulți celor de la AUR s-a reactivat. După ce parlamentarii au fost asediați cu sute de amenințări, inclusiv în miez de noapte, să oprească introducerea certificatului verde, aceasta s-a reactivat în săptămâna în care președintele Ucrainei a ținut discursul în parlament. Parlamentarii argeșeni au primit mesaje prin care erau îndemnați să oprească discursul lui Zelenski. Mai nou, primesc mesaje prin care li se cere să voteze legea suveranității inițiată de parlamentarii AUR.

Narcis Mircescu

Senatorul Narcis Mircescu: Nu știu dacă e fabrica AUR, dar bănuiesc că acest partid este în spate”

„Primesc niște e-mailuri bizare: «Refuzați dialogul cu Zelenski, acceptându-l ne băgați în război!»ˮ – a transmis senatorul PNL Alina Gorghiu, chiar în ziua discursului lui Zelenski. Și senatorul USR Narcis Mircescu ne-a confirmat același lucru.

Am primit câteva zeci de mesaje prin care eram somat să-l opresc pe Zelenski să vorbească. Acum primesc zeci de mesaje cu neutralitatea, inclusiv noaptea. O să stau să iau acele conturi să văd ce e cu ele, dacă sunt aceleași care trimiteau mesaje cu «Stop 5G!» sau «Stop certificatul verde!». A apărut acea fabrică de conturi la un moment dat, cred că este aceeași. Nu știu dacă e fabrica AUR, dar bănuiesc că acest partid este în spate. E singurul care are mesajul de neutralitate!”, ne-a declarat senatorul Narcis Mircescu, adăugând:

Măi oameni buni, hai să vedem ce se întâmplă lângă noi și, dacă mai puteți fi neutri după imaginile masacrului făcut de soldații ruși… Să fim neutri că, dacă e la celălalt, și le mor lor copiii, nu ne interesează – cam așa pun problema, nu?”.

 

Remus Mihalcea

Remus Mihalcea: „Este clar că mesajele nu vin de la persoane de bună-credință.”

Și deputatul PSD, Remus Mihalcea, ne-a confirmat că este destinatarul unor astfel de mesaje.

Primesc zilnic 4-5 mesaje. S-a activat din nou fabrica de boți. Dacă suni la numărul respectiv, dă ton de ocupat. Este clar că mesajele nu vin de la persoane de bună-credință.”, ne-a declarat acesta.

Potrivit lui Mihalcea, colegi parlamentari au depus plângere la Poliție, însă sunt conștienți că ancheta reprezintă o misiune aproape imposibilă.

Nu știu care este stadiul cercetărilor. Presupun că, la cum arată mesajele și la cum se desfășoară lucrurile, sigur este o fabrică de boți care introduce mesaje automate. Nu știu cine se află în spate, cred că va fi și greu de găsit. Nu ai pe cine să acționezi în judecată, sunt cartele prepay sau mesaje de pe net care apar cu anumite numere. Va fi o anchetă destul de complicată și nu cred că are nimeni timpul necesar să se concentreze pe așa ceva, mai ales că avem lucruri mult mai importante de făcut.”, ne-a declarat parlamentarul PSD.

Suspiciuni cu privire la expeditori are, ținând cont că tema mesajelor este aceeași cu agenda publică a celor de la AUR.

Îi suspectez pe cei de la AUR, pentru că dânșii au fost cei care au pus la dispoziție numerele de telefon ale parlamentarilor. La fiecare comisie poți cere lista cu deputații, adresa de email și numărul de telefon. Acest lucru s-a întâmplat când a fost vorba să votăm certificatul verde. Atunci primeam 30-40 de mesaje pe zi. Ulterior s-au liniștit, dar acum văd că iar au început. Nu sunt cetățeni interesați sau revoltați, pentru că la numerele respective sună ca la un număr inexistent, deci este clar că e ceva automatizat, ceva făcut profesional.”, a declarat deputatul Remus Mihalcea.

Potrivit acestuia, indiferent cine este expeditorul, acesta pierde timp și bani de pomană uzitând această metodă de convingere:

Ei vor să pună o oarecare presiune pe parlamentari, lucru care nu se întâmplă. Nu cred că simte nimeni nicio presiune. Având un sistem deja creat, ei încearcă să-l utilizeze ori de câte ori au un interes. Efectul pe care îl scontează însă nu o să apară.”

Nicolae Pavelescu

Nicolae Pavelescu: Am primit mesaje să votez legea suveranității

Deputatul PSD Nicolae Pavelescu a fost sărit la capitolul mesaje anti-Zelenski, în schimb a primit mesaje în care era îndemnat să voteze legea suveranității inițiată de AUR.

Eu sunt mai de la țară, mie nu mi-au trimis. Ăștia sunt ăia de la AUR, sunt convins 100%, ce, nu știu cine le trimite?! Eu i-am și întrebat de ce mi-au dat numărul de telefon și mi-au spus că l-au luat de pe site. Mi-au scris cu certificatul verde, cu vaccinarea… Aștept să-mi trimită și cu neutralitatea, că poate nu au ajuns la litera P. Am primit, în schimb, mesaje să votez legea suveranității. Săptămâna viitoare va intra la vot. Am pimit deja trei mesaje. E inițiată de AUR, o s-o citesc și eu, să văd ce vor.”, ne-a declarat Nicolae Pavelescu.


  • „Șansa politicienilor români este votarea legii suveranității. Dumnezeu vă întinde o mână, vouă și familiilor voastre, ca să rămâneți de partea neamului român. Ultima șansă de a vă spăla păcatele trădării. Legea suveranității vă va salva și pe voi și pe familiile voastre de tăvălugul neocomunist care vine. Fiți conștienți, votați legea suveranității! Vă va salva și pe voi și pe noi! Faceți istorie de care să fiți mândri, voi și urmașii voștri! Inteligența românească este unică în lume, fiți demni de această unicitate a inteligenței românești! Așa să vă ajute Dumnezeu!” – sună mesajul primit, cel mai probabil, din partea celor de la AUR, pentru că erau direct interesați.

Ce vrea AUR prin legea suveranității

Deputații PSD Dumitru Coarnă și Daniel Ghiță, senatoarea independentă Diana Șoșoacă, precum și 15 parlamentari AUR în frunte cu George Simion au înregistrat la Camera Deputaților un proiect de act normativ intitulat „Legea suveranității”. Propunerea prevede măsuri precum: repatrierea aurului din străinătate, interzicerea pe 100 de ani a vânzării firmelor românești, amendă de până la 50 de milioane de euro pentru vânzarea în România de produse de calitate inferioară produselor vândute în alte țări.

Scăderea pragului electoral de intrare în parlament, înființarea Gărzii Naționale pentru apărarea țării și interzicerea promovării schimbării identității sexuale biologice a copiilor sub 18 ani sunt alte propuneri din actul normativ propus spre dezbatere și vot în parlament.

Printr-un demers civic, legea suveranității a strâns peste 100.000 de semnături şi a fost introdusă în Parlamentul României. Sunt numeroase personalități printre care Florin Zamfirescu, Ilie Șerbănescu, Carmen Tănase, Mihai Gruia care au semnat pentru legea suveranității.

Marcel Ciolacu: Aceste mesaje sunt date nu de oameni, ci de roboți!

La rîndul său, mai ales după ce a anunțat că va pleca la Kiev în data de 27 aprilie,Marcel Ciolacu – președintele PSD și președintele Camerei Deputaților a povestit pentru presa națională că este ținta directă a unor valuri de mesaje pro-ruse. Liderul politic a explicat că, în opinia fermă a domniei sale, în spatele mesajelor cu privire la război primite de oameni pe WhatsApp, se ascund, de fapt, niște roboți.

Să știți că telefonul meu – sunt ferm convins că și telefonul dumneavoastră și cel al unui primar PSD, PNL, USR din nu știu ce comună – este bombardat de SMS-uri, informații că uite ce face Zelenski, un nenorocit, uite ce face Putin, e bine. Unii oameni cred că acele mesaje vin din popor, alți oameni, printre care mă număr și eu, știu foarte bine că acele mesaje sunt coordonate de niște roboți. Se bagă niște bani și primești SMS sau un mesaj pe WhatsApp. Fantome, acei oameni nu există!”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD, în cadrul interviului acordat DCNews, joi, 14 aprilie.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Camera Deputaților | George Simion | Narcis Mircescu | Nicolae Pavelescu | PNL | PSD