Trafic de XANAX în valoare de 600.000 euro

de | 06.06.2022 23:23 | Eveniment, Național, Știri

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au cercetat și reținut un inculpat din Gorj, la data de 3 iunie, sub aspectul traficului de droguri.

Procurorii au luat această măsura după ce bărbatul a fost prin în flagrant la data de 2 iunie, după ce acesta ar fi încercat să vândă medicamentația unui angajat al unei societăți de transport internațional. Este vorba despre două cutii din carton în care se aflau mai multe blistere cu comprimate de Rivotril – medicament ce conține ca substanță activă Clonazepam (17.470 de bucăți) și Ksalol – medicament ce conține ca substanță activă Alprazolam (106.065 de bucăți). Valoarea bunuri pe piață fiind de aproximativ 600.000 euro.
De asemenea, au fost găsite și ridicate sumele de 1500 Euro și 1950 lei.

xanax - Trafic de XANAX în valoare de 600.000 euro

Precizăm că, Alprazolam și Clonazepam, substanțe ce se regăsesc în comprimatele de Ksalol și Rivotril, fac parte din categoria drogurilor de risc, conform Tabelului-Anexă nr. III din Legea nr. 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare.” declară organele oficiale.

De asemenea, se cunoaște faptul că inculpatul a luat, deținut și a transportat drogurile de risc din orașul Târgu Cărbunești în municipiului Târgu Jiu, unde au fost încărcate într-un autocar cu destinația Norvegia, în vederea comercializării pe teritoriul acestei țări.
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj a fost sesizat la data de 3 iunie, și a dispus arestarea pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj.

xnax - Trafic de XANAX în valoare de 600.000 euro


Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție” precizează sursa.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Norris Măgeanu s-a căsătorit discret cu o superbă doctoriţă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: